logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szokatlan ifjú pár: krokodilt vett feleségül a polgármester

| Szerző: hirado.hu
Tradicionális ceremónián fogadott hitvesének egy mexikói halászfalu vezetője egy krokodilt. A hagyomány szerint a különös menyegző után ugyanis a tenger bőségesebb élelemmel áldja meg a lakókat.

 

A szimbolikus házasságot a Csendes-óceán partján fekvő Oaxaca állambeli San Pedro Huamelulában kötötték meg még június 30-án.

Az esküvő alkalmával a hüllőt menyasszonyi ruhába öltözették és megkeresztelték, a száját pedig összekötözték, nehogy megharapja a vőlegényt a csók közben.

A zenés ünnepségen a falu apraja-nagyja részt vett. A helyiek szimbolikusan úgy tekintenek a krokodilra, mint egy hercegnőre, amellyel az egybekelés békét és fejlődést biztosít a közösségnek magas halhozam mellett.

A Mexikó délnyugati részén fekvő Oaxaca tartomány az ország rendelkezik Mexikó egyik leggazdagabb őslakos kultúrájával. A terület számos olyan törzsnek szolgált otthonául, amely megőrizte nyelvét és szinte az összes hagyományát. A bizarr esküvő a Chontal és a Huave indián törzsek szokása volt – 1789 óta pedig minden évben megtartották.

Kérjük a természetet, hogy legyen elég eső és legyen elég élelem, rengeteg hal és rák legyen a folyókban és a tengerben. Ez a tradíció óriási boldogság nekem, büszke vagyok az indián gyökereimre” – mondta az újdonsült férj, Victor Hugo Sosa polgármester.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még