logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A hős gondozó mentette meg az orangutánt a vízbefulladástól

| Szerző: hirado.hu
Egy állatkertben élő orangután majdnem megfulladt, miután a vízbe ugrott, hogy megtalálja a látogató által bedobott ételt. Szerencsére a közelben volt egy állatkerti gondozó, aki látva az életéért küzdő majmot, beugrott a vízbe és megmentette.

Drámai pillanatokat élhettek át a Vietnamhoz tartozó sziget állatkertjébe látogatók, ugyanis a kert egyik orangutánja a vízbe esett, miközben igyekezett felszedni egy látogató által bedobott ételt.

A majom pánikba esett és elmerült a vízben. Szerencsére a közelben volt egy állatkerti gondozó, aki azonnal mentőmellényt dobott a vízbe, majd beugrott, és többször is lemerült a víz alá, amíg meg nem találta az orangutánt. Ezután kiúszott vele a partra, ahol észlelte, hogy a majom már nem lélegzik, így azonnal megkezdte a főemlős újraélesztését – olvasható a Mirror cikkében. 

Az állatkert szóvivője később megerősítette, hogy a bátor gondozónak köszönhetően az orangután túlélte a megpróbáltatásokat, és jelenleg stabil állapotban van.

A szóvívó felhívta az állatkertbe kilátogatók figyelmét, hogy tartsák be a szabályokat és kövessék a kihelyezett táblák utasításait. Ne etessék az állatokat, csak abban az esetben, ha erre külön engedélyt kaptak, máskülönben veszélyeztetik saját és az állatok testi épségét.

Ajánljuk még