logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több ezer méh lepte el a családi házat

| Szerző: hirado.hu
Az állandó zümmögés nem hagyta nyugodni a családot. Ryan Gilligan méhszakértő elmondta, hogy az elmúlt hét évben számos otthonból, lakásból, istállóból és fáról távolított el méheket.

Körülbelül 6000 méhet távolítottak el nemrég a Nebraska állambeli Omaha városában egy százéves ház falai közül – írja a New York Post. 

A ház tulajdonosai, Thomas és Marylu Gouttierre elmondták, méhbarát virágokat ültettek belvárosi otthonuk elé, azonban arra nem számítottak, hogy a méhek be is költöznek hozzájuk. Időről időre feltűnt nekik, hogy rengeteg méh repked a konyhájuk ablaka körül, második emeleti hálószobájukban pedig volt, hogy egyszerre harminc darab nyüzsgött. A pár elmondása szerint a méhek a téglák között, egy lyukon keresztül találhatták meg az utat a házba.

„Ha a falhoz tartaná a fülét, hallaná a zümmögést” – mondta Thomas Gouttierre.

Elmondta, először arra gondoltak, hogy rovarirtót hívnak a méhek eltávolításához, azonban a természetben betöltött fontos szerepük miatt barátságosabb módszert választottak a rovarok áthelyezéséhez.

A pár felvette a kapcsolatot egy a méhek mentésével foglalkozó szervezettel, és a szakértők 600 dollárért cserébe biztonságos helyre helyezték át a méheket. A szakértők először egy lyukat vágtak az ház falába, mielőtt egy porszívó segítségével dobozba tették volna a méheket a szállításhoz.

A falban három, körülbelül 5 centiméter vastag és nagyjából 23 centiméter átmérőjű méhsejt is volt. Mielőtt a szakemberek végleg eltávolították volna a méhsejteket, a pár megkóstolta a mézet, melyet a házukban vendégeskedő hatezer méh készített.

Ryan Gilligan, a szervezet egyik tagja elmondta, az elmúlt hét évben számos otthonból, lakásból, istállóból és fáról távolított el méheket. A Gouttierreéket megelőző házban 15 000 rovar hemzsegett egyszerre.

Ajánljuk még