logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Barátai szeme láttára rántotta a vízbe a szörnyeteg, már csak a holtteste került elő

| Szerző: hirado.hu
Valószínűleg még sokáig rémálmok gyötrik majd annak a baráti társaságnak a tagjait, akik a szemtanúi voltak egy halálos krokodiltámadásnak Borneó szigetén.

 

Az áldozat, a 37 éves indonéz Kamaruddin a sziget keleti részén lévő Lop folyóban frissítette fel magát, amikor egy krokodil rátámadt. A barátai már csak annyit láttak, hogy a nagy testű hüllő a víz alá húzza.

Kapcsolódó tartalom

A csapat azonnal motorcsónakba ült és a keresésére indult, hosszú kilométereken át kutatott a bajba jutott férfi után. Mivel nem sikerült a nyomára bukkanniuk, többen már a legrosszabbtól tartottak.

Kamaruddin egészen másnapig nem került elő. Végül a férfi félbe harapott holttestét mosta a partra a víz a folyó közeli szakaszán. A szörnyű látványra az áldozat családjának egyik tagja lett figyelmes, miután a környéken egyre erősebb rothadó szagot érzett a levegőben.

A térség katasztrófavédelmi ügynöksége megerősítette, hogy az áldozatot a család egyik tagja találta meg, aki aznap önként a keresésére indult.

A tragédiát követően a környéken élőket azonnal figyelmeztették, hogy legyenek éberek és óvatosak a folyó környékén. Korábbi becslések szerint a krokodilok évente ezer embert ölnek meg, a legtöbb gyilkosság nem táplálékszerzés céljából történik.

A krokodilok támadásai miatt leginkább azok veszélyeztetettnek, akik a sziget számtalan folyópartján vagy a part mentén élnek. A folyókat a helybéliek napi szinten látogatják – vizet gyűjtenek, halásznak vagy épp mosnak.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még