logo

Műsorújság

Rendkívüli

A benzin marad 480: Összefoglaltuk, mit kell tudni a meghosszabbított árstopokról

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A rendőrt is sokkolta, amit ebben az autóban talált

| Szerző: hirado.hu
Negyvenhét macskát mentettek ki kedden egy hőségben parkoló járműből a 35-ös autópálya melletti pihenőhelyen a minnesotai Harris megyében.

Az Animal Humane Society állatvédő szervezet jelentése szerint 47 macskát kellett kimenteni egy járműből egy kelet-minnesotai pihenőhelyen a rendkívüli hőségben. A macskákat először a Chicago megyei seriff hivatalának és Minnesota állam járőrének jelentették, akik segítségül hívták az állat szervezetet a harrisi pihenőhelyre – írja a Sky News. 

Amikor a hatóságok a helyszínre értek, a látvány egyenesen sokkolta őket. Kiderült, a 47 macska gazdája is velük élt az autóban, ugyanis ő nemrég vesztette el otthonát. A férfi felismerte, hogy az állapot tarthatatlan, és a hőség miatt pedig rájött, nem tud tovább a házi kedvenceiről gondoskodni.

Ashley Pudas, az Animal Humane Society  munkatársa a következőket mondta: „Sajnos a tegnapi hőség hatására a gazda felismerte, hogy ez már meghaladja azt, amire jelenleg képes, így megengedte, hogy segítsünk neki”.

Kiderült, korábban már 14 másik macskát is oda kellett adni egy menhelynek, mert már nem fértek el az autóban.

A szélsőséges hőség és az egészségtelen körülmények ellenére a járműben a legtöbb macskának csak kisebb egészségügyi problémái vannak” – mondta az AHS szóvivője. „Jelenleg a szervezet állatorvosi és állattartással foglalkozó munkatársai ápolják, vizsgálják őket” – tette hozzá. A negyvenhét cica életkora egy és 12 év közötti.

A tulajdonos elleni esetleges vádemelés még folyamatban van.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még