logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Társait védte volna a tízéves, akit az elsők között lőtt le a texasi gyilkos

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Hősként emlékeznek a texasi lövöldözésben elhunyt kislányra, aki megpróbálta felhívni a 911-et, mielőtt a támadó lelőtte. A merénylő kedden legalább 19 diákot és három tanárt ölt meg egy texasi általános iskolában. Az elkövetőt a helyszínre érkező határőrök agyonlőtték.

ELŐZMÉNYEK:
Lövöldözés egy általános iskolában: legalább 19 diák és három tanár meghalt

Rálőtt nagymamájára, majd lemészárolt 19 gyereket

Légpuskával lövöldözött járókelőkre a texasi mészáros – barátai vallottak Salvador Ramosról

Negyedórával a mészárlás előtt posztolt a texasi gyilkos

A texasi lövöldözés egyik áldozata, a tízéves Amerie Jo Garza megpróbálta tárcsázni a segélyhívót – írta a People magazin.

A kislány nagymamája szerint Ameria az első gyerekek között volt, akiket lelőtt a támadó. Salvador Ramos akkor lőtte le a lányt, amikor megpróbálta tárcsázni a 911-et.

„Egyszerűen elvehette vagy eltörhette volna a telefonját, de nem, ő lelőtte az unokámat. De ő egy hős volt, aki megpróbált segítséget kérni, hogy megmentse a barátait” – mondta a nagymama.

A kislány mindössze két héttel a lövöldözés előtt ünnepelte 10. születésnapját a családja körében. Szerettei szerint Ameria mindig segítőkész volt, és mindennél jobban szerette hároméves öccsét, akit mindig megpuszilt, mielőtt iskolába indult.

A 4. osztályos kislány az iskolában is szorgalmas volt, percekkel a lövöldözés előtt kapott dicséretet kiemelkedő teljesítményéért.

Mint az már ismert, 19 diák és három tanár életét vesztette egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt. A feltételezett lövöldöző, akit a  18 éves Salvador Ramosként azonosították, szintén meghalt, amikor a kiérkező hatóságok lelőtték. A támadó a merénylet előtt saját nagymamáját is meglőtte.

Címlapfotó: Twitter.com

Ajánljuk még