logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Évtizedekig férfinak adta ki magát egy indiai nő

| Szerző: hirado.hu
Egy indiai nő több, mint harminc éven át elhitette környezetével, hogy férfi. Elmondása szerint azért változtatta meg személyazonosságát, hogy biztonságban, nyugodt körülmények között nevelhesse fel lányát.

A dél-indiai Tamil Nadu államban élő S. Petchiammal 36 éven át állítólag azért adta ki magát férfinak, hogy egyedül nevelhesse fel lányát, az igencsak férfiközpontú indiai társadalomban.

Az indiai nő 20 éves korában ment férjhez. Tragikus módon 15 nappal az esküvő után elvesztette férjét, miközben gyermeket várt. Egyedülálló anyaként küzdelmes időszaknak nézett elébe. Elmondása szerint egy olyan faluban, mint lakóhelyén, Katunayakkanpattiban, nehéz volt a megélhetést biztosítani. Faluja szigorú indiai hagyományokat követ és nem igazán biztonságos környezet. Az özvegy nő mindenféle fizikai munkát elvállalt, amit csak tudott. Építkezéseken, szállodákban és teázókban dolgozott. De ez csak egy ideig tűnt jó megoldásnak. Indiában nőként nem lehet érvényesülni és atrocitások is érnek egy egyedülálló asszonyt.

Ezért S. Petchiammal egy napon úgy döntött, hogy szakít eddigi életével. Lányával elköltözött, levágatta a haját, megváltoztatta a ruházatát és Muthu névvel új életet kezdett – írja cikkében a Daily Star.

Noha a lánya mostanra már férjhez ment, S. Petchiammal már nem akar többé nőként élni. Férfiként jobb életet tudott biztosítani gyermekének, ezért úgy gondolja, hogy annak megfelelően is kell elhagynia a földi létet. Haláláig Muthu marad.

Ajánljuk még