logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Segítségnyújtás közben lőtte agyon a tűzoltót

| Szerző: hirado.hu
Agyonlőtték azt a szabadnapos tűzoltót, aki egy lerobbant autósnak próbált segíteni Indiana állam egyik településén. Az állami rendőrség közleménye szerint a sofőr azért hívta fel a hatóságokat, mert autójából kifogyott a benzin.

Az Indiana állambeli Palmyra település rendőrkapitányságának tartalékos tisztje, Zachary Holly eredetileg azért ment ki a helyszínre, hogy segítsen a sofőrnek, akinek állítólag kifogyott a benzin az autójából – olvasható az Indiana állami rendőrség közleményében.

Amikor a rendőr kiérkezett a helyszínre, épp egy szabadnapos tűzoltó, Jacob McClanahan próbált segíteni a bajba jutott sofőrön. A helyszínre érkező rendőrtiszt megkérdezte a 31 éves férfit – akit később a rendőrség Justin Moore-ként azonosított –, hogy van-e fegyver az autójában, mire Moore azt válaszolta, hogy nincs, azonban van a zsebében egy kisebb kés.

A rendőr megkérte a férfit, hogy a kést tegye vissza a járműbe. A nyomozás során kiderült, hogy amikor Justin Moore beszállt az autójába, hogy visszategye a kést, gyorsan megfordult, és egy sörétes puskával a rendőrtisztre lőtt.

„Holly felügyelő ekkor szolgálati pisztolyával viszonozta a tüzet. Ezután Moore másodszor is elsütötte a puskát és halálosan megsebesítette Jacob McClanahant. A felügyelő nem sokkal később lelőtte a férfit” – áll a közleményben.

A tűzoltó kollégái és barátai értetlenül állnak a történtek előtt

„Jacobnak soha egy rossz szava sem volt semmire, mindennek csak a jó oldalát nézte. Teljesen értelmetlen, hogy meggyilkolhatnak valakit, aki megáll, hogy segítséget nyújtson” – írta az indianai Ramsey tűzoltóság Facebook-bejegyzésben. Az elhunyt tűzoltó bajtársai értetlenül állnak az események előtt.

 

A Jacob McClanahan temetési költségeire létrehozott adománygyűjtő oldal eddig közel 20 000 dollárt (7,1 millió forint) gyűjtött össze.
A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még