logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rémálom: kiesett a pilóta, az utasoknak kellett letenniük a hőlégballont

| Szerző: hirado.hu
Kényszerleszállást hajtott végre egy hőlégballon a brazíliai Sao Paulo tartományban fekvő Porto Felizben – írja a Mirror. A pilóta kiesett a kosárból, ezért az utasoknak kellett a letenniük a hőlégballont.

A pilótával, egy fotóssal és hét utassal a kosarában szállt fel egy hőlégballon Boituvában.

A repülés egy pontján a pilóta azonban hirtelen ereszkedésbe kezdett, és megpróbálta letenni a ballont, de a kosár olyan erővel csapódott a földnek, hogy a pilóta két utassal kizuhantak belőle.

A hőlégballon a maradék hat emberrel emelkedni kezdett, a pilóta egy kötélbe kapaszkodva ugyan még megpróbált visszamászni a kosárba, de egy idő után nem bírta, így elengedte a kötelet és visszazuhant a földre. A ballon pedig a hat halálra rémült utassal elszállt.

Az utasoknak végül  nagy nehezen sikerült leszállniuk, de a baleset során többen megsérültek, két nő súlyosan, őket kórházban ápolják.

Az ügyben természetesen vizsgálat indult. A pilóta szerint a hirtelen megváltozó szélirány miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania. Az utasok viszont nehezményezik, hogy őket erről nem tájékoztatta, az elhibázott landolási kísérletig nem is tudtak róla, hogy vészhelyzetben vannak.

Ajánljuk még