logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„A nyílt óceán felé száguldott a gép” – interjú a pilóta nélkül maradt gép megmentőjével

| Szerző: hirado.hu
Élményeiről mesélt az a férfi, aki múlt héten sikeresen letett egy farmotoros kisgépet Palm Beach nemzetközi repülőterére, miután annak pilótája eszméletét vesztette.

A hős férfi mindenfajta repülési tapasztalat nélkül ugrott be a pilóta helyére, hogy földre tegye a Cesna Caravan típusú farmotoros repülőgépet.

Kapcsolódó tartalom

„Élet-halál kérdése volt” – mondta Darren Harrison a Today amerikai hír- és beszélgetős reggeli műsorában.

„Vagy azt teszed, amit tenned kell, hogy uralni tudd a helyzetet, vagy meghalsz” 

– tette hozzá.

A 39 éves férfi egy bahamai horgásztúráról tartott hazafelé, amikor a pilóta közölte vele, hogy nem érzi jól magát. Harrison elmondása alapján, megkérdezte a pilótát, hogy mit kell ilyenkor csinálni, de arra már nem reagált.

Harrison a gép elejéhez igyekezve észrevette, hogy az aeroplán iszonyatos sebességgel száguld egyenesen a nyílt óceán felé. A férfi szépen lassan visszafelé kezdte húzni a botkormányt, abban reménykedve, hogy még megmentheti a gép utasait.

„Honnan tudtad, hogy mit csinálj?” – tette fel a kérdést a riporter.

„Csak a józan ész, azt hiszem. Azt tudtam, hogy ha ilyen sebességgel repülünk tovább, egy idő után a menetszél leszakítja a gép szárnyait” – válaszolt Harrison.

A légi forgalmi irányító utasításai alapján lassan fékezett, miközben leért a géppel a kifutópályára. Harrison elmondta, hogy amikor a repülőgép végül megállt, megköszönte a légi irányítónak a segítségét, és „elmondtam a legnagyobb imát, amit valaha is mondtam életemben”.

A férfi elmesélte, hogy amint letette a gépet, egyből a feleségét hívta, aki első gyermeküket várja.

Amikor arról kérdezték, hogy szerinte, hogy volt ekkora lélekjelenléte, a férfi így válaszolt: „Isten végig fogta a kezem a repülőn, ez az egyetlen dolog, aminek tulajdoníthatom, nincs más magyarázat rá”.

Harrison azt is elmondta az interjúban, hogy a pilóta jól van, hamarosan elhagyhatja a kórházat.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még