logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A wisconsini ámokfutás áldozatainak nevét véste fegyverébe a buffalói tömeggyilkos

| Szerző: hirado.hu
Érdekes részletre derült fény a múlt szombati buffalói lövöldözés ügyében. Az elkövető a tavaly november végén, a wisconsini karácsonyi felvonuláson történt ámokfutásban elhunyt fehér bőrű nő nevét írta a fegyverére. Egyes források szerint a gyilkos a fehérek védelmében nyitott tüzet a szupermarketben.

 

A 18 éves Payton Gendron a szombati buffalói mészárlásban használt puskáján Virginia Sorenson, valamint egy másik, szintén a tavaly novemberi wisconsini ámokfutásban elhunyt áldozat neve szerepelt – írta a New York Post.

Gendron emellett az „n” betűt (nigger, utalva a fekete bőrű áldozataira) és az „Itt a jóvátétel” feliratot is ráírta a lőfegyverre, valamint a Buck Breaking nevű, a feketék történelmi szexuális kizsákmányolásáról szóló dokumentumfilmre is hivatkozott egy felirattal.

A 79 éves Sorenson egyike volt annak a hat embernek, akik tavaly a Wisconsin állambeli Waukesha városában egy karácsonyi felvonuláson életüket vesztették, amikor egy fekete bőrű férfi a terepjárójával belehajtott az ünneplő tömegbe. A gyilkos, Darrell Edward Brooks az eset előtt a közösségi médiában támogatta a fehérek megtámadását.

Gendron valószínűleg a fehér bőrű áldozatok miatt akart elégtételt venni.

Kapcsolódó tartalom

A fiú egy 180 oldalas „tanulmányt” is terjesztett az interneten. Ebben kifejtette a „Nagy csere” elméletét, miszerint Amerikában pusztán politikai célból a fehéreket más bőrszínű emberekre cserélik le.

Gendront ismerői hallgatag személyként jellemezték, egyik szomszédja szerint, amikor beszélt vele, sosem válaszolt egy-két szónál többet.

Gendron szombaton délután kezdett lövöldözni a Tops Friendly szupermarketnél. Tettét fejkamerával rögzítette és a Twitch közösségi médiaplatformon élőben közvetítette. A 13 áldozatból 11 fekete és 2 fehér bőrű volt.

Gendront „első fokú emberöléssel”, azaz előre megfontolt gyilkossággal vádolták meg, azonban ő ártatlannak vallotta magát. A helyi törvények szerint halálbüntetésre nem, de valódi, kegyelmet kizáró életfogytiglani börtönre számíthat.

A címlapfotón a buffaloi tömeggyilkos fegyvere. (Forrás: Twitter)

Ajánljuk még