logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tűzvészre ébredtek: leégett egy lakópark Essenben

| Szerző: hirado.hu
Kigyulladt és leégett egy ötven lakásos társasház hétfőn kora hajnalban a németországi Essenben. A tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, de még reggel is küzdöttek a lángokkal. Több embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak.
Kigyulladt és leégett egy 50 lakásos társasház a németországi Essen Westviertel lakónegyedében, 2022. február 21-én virradóra (forrás: Twitter/Feuerwehr Essen)

Az esseni tűzoltóparancsnok „példátlannak” nevezte azt a tüzet, amely a német iparváros egyik új építésű lakóparkjában, a Westviertelben pusztított hétfőn kora hajnalban. A tűzoltókat 2 órakor riasztották a lakók, de a tüzet több óra elteltével sem sikerült megfékezni.

A tűzvész négy emeleten ötven lakást és mintegy 100 embert érintett, akiket a katasztrófavédők hajnalban kilakoltattak és az Esseni Egyetem nagy előadótermébe (AudiMax) menekítettek

– számolt be a WDR regionális rádió honlapja hétfő reggel.

A hatóságok egyelőre annyit erősítettek meg, hogy három embert kórházba szállítottak füstmérgezés miatt.

„A tűz olyan agresszívan terjedt, hogy először is gyorsan ki kellett menekíteni az embereket az épületből” – nyilatkozta Christoph Risse, az esseni tűzoltóság szóvivője a WDR-nek. A szóvivő szerint ez sikerült, de még mindig nem tudja pontosan, hogy vannak-e sérültek vagy áldozatok, illetve hogy az összes lakót ki tudták-e menekíteni az épületből.

Címlapfotón: kigyulladt és leégett egy 50 lakásos társasház a németországi Essen Westviertel lakónegyedében, 2022. február 21-én hajnalban (forrás: Twitter/Feuerwehr Essen)

Ajánljuk még