logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szétszéledve menekültek a lovak a lángok elől

| Szerző: hirado.hu
Bozóttüzek fenyegettek Texas északi területein az extrém szárazság és az erős szél miatt. A Wise megyei tűz következtében több mint egy tucat ló kényszerült menekülésre a gyorsan terjedő tűz miatt.

 

A texasi Wise megyében bozóttűz keletkezett a héten, ami sebesen terjedt szét, becslések szerint több mint 200 hektáron is éghetett a terület. A lángok elől a lovak ijedten menekültek el – írta a Fox News.

A hatóságok szerint a környéken egy lakatlan ház gyulladt ki, valamint több mint egy tucat ló kényszerült menekülésre. Személyi sérülés nem történt.

A tüzet már 90 százalékban megfékezték, az oltást repülőgépek segítségével végezték. A Wise megyei katasztrófavédelmi hivatal közölte, hogy a tűz teljes megsemmisítése még folyamatban van, a helyi tűzoltóság az oltás mellett ellenőrzi a már eloltott területeket is, hogy a lángok nem csapnak-e ismét fel.

A meleg időjárás a szárazság és az erős szél miatt Texas északi részén fokozott tűzveszély van érvényben, emiatt tűzgyújtási tilalmat hirdettek. A Wise megyei tűz mellett Parker megyében is pusztított bozóttűz.

Címlapfotó: YouTube.com

Ajánljuk még