logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A kórházban mérgezte párját, közben lenullázta a bankszámláját

| Szerző: hirado.hu
Súlyos hasmenéssel szállítottak kórházba egy idős férfit Spanyolországban, orvosai azonban nem tudták megállapítani mi okozza a bajt. A beteg két hónappal később meghalt, és egy alattomos gyilkossági ügy részleteire derült fény.
Amikor a férfit a gyengélkedőre szállították, az orvosok először ételmérgezésre gyanakodtak, de a későbbi vizsgálatok azt mutatták, hogy valami más áll a háttérben. A beteg hosszú heteket töltött kórházban, de az állapota addig romlott, amíg végül súlyos bélrendszeri, vese- és májkárosodással az intenzív osztályra került. Ott jobban lett, de amint visszakerült a kórterembe, ismét legyengült, majd összességében két hónapnyi küzdelem után elhunyt – írja a The Mirror.
Nem sokkal később az idős beteg 56 éves barátnője, aki egyedüliként látogatta a párját, gyanússá vált a rendőrségnek. A nyomozóknak az szúrt szemet, hogy a férfi állapota akkor javult, amikor az intenzív osztályon feküdt, ugyanis ott tilos volt a látogatás. Amint azonban a javulás miatt visszakerült a kórterembe és a barátnője újra bejöhetett hozzá, ismét rosszul lett.

A nőt emberölés gyanúja miatt őrizetbe vették, mivel a nyomozók szerint a nő hónapokon át, rendszeresen mérgezte hashajtókkal a férfit.

A gyanú szerint a látogatásai során csempészett nagy mennyiségű hashajtót kedvese ételébe. Miután letartóztatták, több hashajtószámlát is találtak nála, amelyeket különböző gyógyszertárakban állítottak ki.

Röviddel később az is kiderült, hogy az idős beteg rokonai korábban feljelentést tettek, miután rájöttek, hogy a nő hónapokon keresztül hazudott nekik arról, hogy a koronavírus-járvány miatt nem látogathatják meg a gyengélkedő férfit. Ráadásul, amíg a férfi a kórházban az életéért küzdött, a nő 75 ezer fontot (több mint 32 millió forint) emelt le a számlájáról, amelyet Spanyolországban költött el.

A kegyetlen barátnő ellen az emberölés mellett hűtlen kezelés és csalás bűntettének gyanúja miatt is nyomoznak.

A címlapfotó illusztráció (Forrás: Twitter)

Ajánljuk még