logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

ATM-et robbantottak, majd rendőrautóval ütköztek: helikopterrel keresik a banditákat

| Szerző: hirado.hu
Vadnyugati filmekbe illő módon kezdte Szilveszter napját az a német bűnbanda, amelynek tagjai pénteken kora hajnalban felrobbantottak egy bankautomatát, majd egy kilométerrel arrébb karamboloztak egy rendőrjárőrrel. A bűnözők által hátrahagyott Audi RS6-osban talált, fel nem használt robbanószer megsemmisítésének idejére ki kellett telepíteni a közeli lakóparkban élőket.

Ismeretlen tettesek pénteken, hajnali fél 3-kor felrobbantottak egy bankautomatát Németországban a 643-as autópálya mellett, Mainz Mombach városrészében. Egyelőre ismeretlen mennyiségű készpénzt zsákmányoltak, majd megpróbáltak elmenekülni a helyszínről egy 600 lóerős, fekete Audi RS6-os sportkocsival – számolt be a Bild online kiadása pénteken.

A vadnyugati stílusú ATM-robbantók azonban nem jutottak messzire, alig egy kilométerrel arrébb ugyanis karamboloztak egy rendőrautóval, amely éppen arra járőrözött.

Az ütközéstől mindkét kocsiban jelentős kár keletkezett, és egymástól mintegy száz méterre álltak meg. A rablók ezután futva egy közeli lakónegyedbe menekültek.

A rablók által hátrahagyott sportkocsit átkutató rendőröket újabb kellemetlen meglepetés érte: a csomagtartóban ugyanis fel nem használt robbanószert találtak, ezért úgy döntöttek, a biztonság érdekében azt a helyszínen meg kell semmisíteni. A helyszínre érkező rajna-pfalzi bűnügyi tűzszerészek ellenőrzött módon felrobbantották a dinamitot, emiatt kora reggel ideiglenesen evakuálni kellett mintegy 40 lakót a közeli lakóparkból.

A német ATM-banditák szökésben vannak, több száz rendőr keresi őket, emellett rendőrségi helikoptert is bevetettek.

Német hírforrások szerint a zsákmány összege egyelőre ismeretlen.

Címlapfotó forrása: BYC-news.de

Ajánljuk még