logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Alagutat ásnak, hogy kimentsék a belgiumi gázrobbanás áldozatait

| Szerző: hirado.hu
Gázrobbanás miatt összeomlott egy új építésű, négyszintes társasház péntek reggel a Belgium északi részén található Turnhoutban. Az antwerpeni rendőrség és a katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, hogy alagutat fúrjanak a romok között, és a nyolc eltűnt személy nyomára bukkanjanak.
Gázrobbanásban megsemmisült lakások romjai egy összeomlott társasházban a belgiumi Turnhoutban, 2021. december 31-én. A rendőrség közlése szerint a detonáció péntek reggel 8.15 körül történt (Fotó: MTI/AP/Olivier Matthys)

Nagy erejű gázrobbanás következtében összeomlott egy négylakásos társasház az Antwerpen tartományban található Turnhout városában. Belga rendőrségi források szerint a detonáció péntek reggel 8:15-kor történt, a katasztrófavédők nyolc embert keresnek a romok között – számolt be a belga közszolgálati televízió hírportálja, a VLN.be.

Az első hírek szerint négy gyermeket is az eltűntek között tartottak számon, ezt azonban később cáfolta a rendőrség.

Paul Van Miert, a kisváros polgármestere a VLN Newsnak azt mondta, szerencse a bajban, hogy a ház több lakója vagy a barátaiknál, vagy a munkahelyén tartózkodott a robbanás idején.

Péntek délután a mentőszolgálatok és a katasztrófavédelem vezetői úgy döntöttek, alagutat ásnak a törmelékbe, hogy eljuthassanak a romok alatt rekedt emberekhez, akik életjelet adtak magukról – számolt be helyszíni tudósításában a HLN belga hírportál.

Az áldozatok felkutatása érdekében speciálisan kiképzett nyomkereső kutyákat is bevetettek.

Ajánljuk még