logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Indítsák be a szülést, hogy a haldokló férjem még láthassa a fiát” – könyörgött az orvosoknak az édesanya

| Szerző: hirado.hu
Megható történet járta be az internetet: a kiírt időponthoz képest három héttel korábban kérte a szülés beindítását egy édesanya, hogy a haldokló férje még találkozhasson második fiával.

 

A Connecticutban élő Haley Parke a Facebookon osztotta meg megindító történetét: a második fia ugyanazon a napon született, amikor a férje meghalt. Mindez már önmagában is szomorú, Haley tette viszont igazán figyelemre méltó: számára ugyanis az volt a legfontosabb, hogy a párja találkozhasson a babával, ezért a kisfiú három héttel korábban érkezett a vártnál, hogy az édesapja még magához ölelhesse.

A nő visszavonult baseballjátékos férje, J. B. Parke 2021 januárjában kapta meg a szörnyű diagnózist: a rák egy ritka formájában szenved, ami miatt azonnal el kellett távolítani a veséjét. A férfi kemoterápiát és sugárkezelést is kapott, viszont már a kezdetektől tudta, hogy nincs esélye a felépülésre. Ennek ellenére feleségével mindenképpen szerettek volna még egy gyermeket, hogy fiuknak testvére lehessen.

Kapcsolódó tartalom

December elsején azonban borzasztó hírt kaptak. A férj állapota hirtelen romlani kezdett, orvosa pedig a korábbi fél év helyett már csak napokat jósolt neki. A betegség ugyanis átterjedt a nyirokcsomóira, a tüdeje pedig megtelt folyadékkal. J. B. számára a hír maga volt a pokol, hiszen nagyon várta második gyermeke érkezését. Felesége ezért megkérte az orvosokat, hogy

indítsák be nála a szülést, hogy férje láthassa a kicsit, mielőtt meghal.

„Vagy azonnal császármetszést hajtanak végre rajtam, vagy Jb-nek már nem lett volna lehetősége találkozni a fiunkkal. Megcsókoltam, majd amikor elbúcsúztam tőle, azt mondtam neki, hogy legyen erős, és tartson ki értem és a babánkért. Azt mondta, ki fog tartani” – írta Haley a Facebook-bejegyzésben.

A nő arra számított, hogy természetes szülése lesz, azonban közvetlenül a vajúdás előtt egy nővér közölte vele: a férje haldoklik, ezért császármetszéssel kell világra hozni a babát. Az orvosi beavatkozás után a gyermeket azonnal felvitték a két emelettel feljebb fekvő édesapjához, majd miután Haley sebeit összevarrták, őt is a férje mellé fektették, hogy a család együtt lehessen az utolsó pillanatokban. Ami pedig ezután történt, egészen elképesztő:

„Amikor a babánkat ráfektették a mellkasára, Jb életjelei azonnal felerősödtek. Apró fejmozdulatokkal és nyöszörgésekkel tudatta velünk, hogy tudja, a fia vele van. Szomorúan néztem őket, de csodáltam az erőt, ami körbejárta mindkettejüket. Jb utolsó lélegzetvételénél a fiunk ott feküdt a mellkasán, én pedig fogtam a kezét” – emlékezett vissza Haley.

A baba, aki a korai világrajövetel ellenére teljesen egészséges, az apja után kapta a nevét: „Isten felkészítette erre a pillanatra a fiunkat, mert 3,2 kilóval született, tökéletesen kifejlett tüdőkkel. A története valóban egy csoda” – nyilatkozta Haley a Good Morning Americának, majd hozzátette: élete legnagyobb fájdalmat és örömét éli át egyszerre, és pontosan tudja, mit mondana neki a férje: „Azt mondaná nekem, hogy büszke rám. Azt mondaná: köszönöm.”

Az ismerősök az apa nélkül maradt család számára közösségi finanszírozású kampányt indítottak, és eddig kicsivel több, mint 126 ezer dollár (41,2 millió forint) gyűlt össze.

A címlapfotón a kis J. B. Parke, aki három héttel korábban jött a világra, hogy édesapja találkozhasson vele (Forrás: Facebook)

Ajánljuk még