logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Étlen-szomjan hagyták a csecsemőt az erdőben, mégis túlélte

| Szerző: hirado.hu
Magára hagyott újszülöttre bukkantak Thaiföld esőerdejében. A pár napos gyermek csodával határos módon túlélte a megpróbáltatást a csaknem negyven Celsius-fokos hőségben és a hihetetlenül magas páratartalomban.

 

A csecsemőre az esőerdő közelében fekvő falu lakói találtak rá szokásos beszerző körútjuk közben. A megtalálók először folyamatos, majd kissé elcsukló sírás hangjára lettek figyelmesek. Amikor a hang közvetlen közelébe értek, a sűrű aljnövényzet mélyén megpillantották a gyermeket. A kicsi teljesen meztelen volt, testét sár és rovarcsípések tömkelege borította – közölte a Mirror.

A falubelieket sokkolta a látvány, hiszen szinte esélytelen volt, hogy túlélje a kitettséget a közel negyven Celsius-fokos hőségben és a kibírhatatlanul magas páratartalomban víz és élelem nélkül. A babát azonnal egy ruhadarabba bújtatták, közben értesítették a hatóságokat és a mentőket, a faluba visszatérve pedig megpróbálták ellátni a sérüléseit.

A kiérkező rendőrök szerint a gyermek legalább két éjszakát töltött az erdőben, ezért is hatott meglepetésként, hogy épségben megúszta a megpróbáltatást a rá leselkedő veszélyek ellenére. A kapitányság szóvivője szerint az apró túlélő először orvosi megfigyelés alá, majd állami gondozásba kerül, amíg az édesanyját nem sikerül megtalálni.

A helyszínelők elsőként a falubeliek között érdeklődtek az anya kilétét illetően, azt azonban egyelőre nem tudni, miért hagyták magára a kicsit.

A címlapfotón az erdőben talált újszülött Thaiföldön (Forrás: Twitter)

Ajánljuk még