logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elfogták a New York-i metróban elkövetett lövöldözés gyanúsítottját

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Záporoztak a légicsapások a repülőtérre éjszaka

A szaúdi vezetésű koalíció hétfőn légi csapásokat mért a lázadó húszi kormány által ellenőrzött jemeni főváros, Szanaa nemzetközi repülőterére azt követően, hogy azonnali menekülésre szólította fel az ott tartózkodó civileket – jelentette a szaúdi állami média.

A koalíció közölte, hogy a repülőtéren található „törvényes katonai célpontokat” támadta. A művelet válasz arra, hogy korábban a légikikötő létesítményeit felhasználták a határokon átnyúló támadásokhoz.

A csapások hat helyszínt értek – mondta Turki al-Malki dandártábornok, a koalíció szóvivője –, köztük olyan helyeket, amelyeket pilóta nélküli repülőgépekkel végrehajtott támadások indítására, drónok személyzetének kiképzésére, kiképzők és kiképzendő emberek elhelyezésére, valamint drónok tárolására használtak.

Ezeknek a célpontoknak a megsemmisítése semmilyen hatással nem lesz a repülőtér működési kapacitására, és nem befolyásolja a légtér irányítását, a légi forgalmat és a földi kiszolgálási műveleteket” – fogalmazott a szóvivő a közleményben.

A hét éve tartó konfliktus során az Iránnal szövetséges húszi mozgalom erői drónokat küldtek és rakétákat lőttek szaúdi célpontokra, amit a szaúdi vezetésű koalíció légi csapásokkal torolt meg Jemenen belül.

Vasárnap a koalíció közölte, hogy megsemmisített egy repülőtérről indított, civilek ellen irányuló drónt a jemeni határ közelében fekvő szaúd-arábiai Dzsízán repülőterén.

A koalíció arról is beszámolt, hogy katonai műveletet hajtott végre Szanaában a drónok és más fegyverek műhelyeinek, raktárainak megsemmisítésére, és felszólította a civileket, hogy kerüljék el a területet.

A koalíció 2015-ben avatkozott be Jemenben, miután a húszik kiszorították a nemzetközileg elismert kormányt Szanaából.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még