logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csodával határos módon élte túl a tornádót a két kisgyermek

| Szerző: hirado.hu
Szinte sérülés nélkül találtak rá két kisgyermekre Kentuckyban egy kád alatt, miután a tornádó a levegőbe repítette őket.

 

A tizenöt és három hónapos kicsire épp a nagyanyja vigyázott, amikor a hatalmas forgószél lecsapott a Kentuckyban található Hopkins County egyik településére. A nő takarókba tekerte a gyermekeket, amelyeket párnával bélelt ki, ám amikor a ház szabályosan megmozdult körülöttük, a fürdőszobába rohant velük, és a kádba fektette őket. A szél hirtelen azonban a fürdőkádat is megemelte, a felette lévő víztartály pedig fejbe vágta az idős nőt, aki azonnal elájult – írta a Sky News.

Kapcsolódó tartalom

Miután magához tért, a ház szinte porig rombolódott, ő pedig kétségbeesetten kereste unokáit.

„Azt sem tudtam, mi történt. Az utolsó emlékem, hogy a kád elkezdett emelkedni a babákkal együtt, én pedig már nem bírtam tovább tartani. Amikor magamhoz tértem, nem hittem a szememnek. A kicsiket sehol sem találtam. Azt hittem, mindketten meghaltak. Egy pillanat alatt összeomlott egy világ bennem. Zokogtam és csak imádkoztam. Uram, kérlek, hozd vissza őket épségben, könyörgöm” – mondta a nagymama, aki értesítette a rendőrséget.

Nem sokkal később a hatóságok a helyszínre értek, és alaposan átfésülték a romokat. Ekkor pedig olyan csoda történt, amit talán csak a filmekben látni. Hátul a kertben, a kád alatt sértetlenül bukkantak rá a két kisgyermekre.

„Nem hittem a szememnek. Azt hittem, csak álmodom. Hihetetlenül boldog voltam, el sem tudom mondani, mennyire” – mondta az idős hölgy a könnyeivel küszködve. A kicsiket csupán pár apró horzsolás érte, a vérzést még a helyszínen sikerült elállítani.

A lassan másfél hete tartó ítéletidő az egyesült államokban már több mint száz áldozatot követelt, a legfiatalabb közülük egy két hónapos kislány. A forgószelek szinte teljes városrészeket tüntettek el a föld színéről.

A címlapfotón a Kentucky állambeli Dawson Springs porig rombolt városa a tornádó után (Forrás: EPA/Tannen Maury)

Ajánljuk még