logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egyre mélyül a szomorúság az ugrálóvár-tragédiában: újabb gyermek halt bele a sérülésekbe

| Szerző: MTI/hirado.hu
Újabb gyermek, egy 11 éves fiú halt bele a sérüléseibe, és ezzel már hatra nőtt az ausztráliai ugrálóvár-baleset halálos áldozatainak száma - közölte a tasmaniai rendőrség vasárnap.

Hozzátették: két sérült gyermeket válságos állapotban továbbra is kórházban ápolnak, egy pedig hazatérhetett.
A baleset csütörtökön történt, miután a szél felkapott és felborított egy ugrálóvárat a Tasmania északnyugati részén fekvő Devonport egyik általános iskolájában egy tanév végi rendezvényen. A szerencsétlenségnek összesen kilenc érintettje volt, rendőrségi tájékoztatás szerint sok gyerek mintegy tíz méter magasról zuhanhatott le. Az ügyben nyomozást indítottak.
A tragédia mélyen megrendítette az ausztrálokat. A devonporti iskolát virágokkal árasztották el, és 1,2 millió ausztrál dollár adomány érkezett az áldozatok hozzátartozói számára. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök elmondta: a mentőcsapatok és a közösség tagjai összesen 800 ezer ausztrál dollárt vehetnek igénybe a trauma feldolgozását támogató tanácsadásra – számolt be az AAP ausztrál hírügynökség.

„Óriási trauma érte őket. Tudjuk, hogy nehéz az érintetteknek. A nyomozás tart, nem akarjuk elsietni a folyamatot, de azt is megértjük, hogy a közösség válaszokat akar. Biztos vagyok benne, hogy a kihallgatások segíteni fogják a halottkémet a hat diák halálával kapcsolatos körülmények vizsgálatában” – mondta a rendőrfőnök.

Kapcsolódó tartalom

A tragédia egész Ausztráliát megrendítette, a devonporti iskolát virágokkal árasztották el. Mostanra közel 1,2 millió ausztrál dollár adomány érkezett az áldozatok hozzátartozói számára. A tasmaniai kormány az érintett családok megsegítése érdekében létrehozott egy szociális bizottságot, amely meghatározza a hozzátartozóknak szánt anyagi támogatások mértékét. A rendőrség továbbra is vizsgálja a baleset körülményeit.

A címlapfotón a baleset helyszínére érkezett mentősök és rendőrök láthatók (EPA/GRANT WELLS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT).

Ajánljuk még