logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb áldozat az ugrálóvár-tragédiában: „Ez a szörnyűség darabokra töri az emberek szívét”

| Szerző: hirado.hu
További fejlemények láttak napvilágot a csütörtöki ugrálóvár-tragédia ügyében az Ausztráliához tartozó Tasmaniában. A rendőrség tájékoztatása szerint újabb gyermek hunyt el, így a balesetnek már öt halálos áldozata van.

 

Azonosította a helyi rendőrség azt az öt gyermeket, akik csütörtökön életüket vesztették, miután kizuhantak egy hatalmas széllökés miatt közel tíz méter magasra repült ugrálóvárból. A szörnyű baleset a tasmaniai Devonport egyik általános iskolájában történt a tanév végi rendezvényen.

A 12 éves Zane Mellor, Peter Dodt, Jye Sheehan és Jalailah Jayne-Maree Jones olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem élte túl a zuhanást, már a helyszínen meghalt. Az ötödik áldozat, a 11 éves Addison Stewart a kórházba szállítást követően hunyt el. A legfrissebb információk szerint további három gyermek még mindig az életéért küzd a kórházban.

Kapcsolódó tartalom

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök elképzelhetetlenül szívszorítónak minősítette az esetet. „„Fiatal gyerekek egy vidám szabadnapon, ami végül szörnyű tragédiával végződik. Az évnek ebben az időszakában egy ekkora szörnyűség darabokra töri az emberek szívet” – nyilatkozta Morrison.

A baleset után azonnal riasztották a szülőket, akiket érthetően összetört a hír. A szemtanúk szerint mindannyian zokogtak, amikor meghallották, mi történt a gyermekükkel. Egyikük, a kis Peter Dodt egyedülálló édesapja könnyeivel küszködve beszélt a történtek után:

„Az én kisfiam ma délután szárnyakat növesztett, itt hagyott minket. Már az angyalok vigyáznak rá. Bármit megtennék, csak hogy visszakapjam őt” – mondta az édesapa, majd nem sokkal később a közösségi oldalán egy üzenetet is közzé tett:

„Apa nagyon szeret téged Peter. Nemsokára találkozunk odafönn a mennyországban.”

A fiatal áldozat nagynénje másnap reggel bement az iskolába Peter iskolatáskájáért, majd amikor azt magához ölelte, hangos zokogásban tört ki: „Űrhajós szeretett volna lenni, azt mondta, egyszer meghódítja a világűrt. Most elindult hosszú útjára, fel a csillagok közé.”

Zane Mellor nevelőanyja annyit mondott, hogy a fiú a világot jelentette édesapjának: „Felfoghatatlan, hogy elvesztettük őt. Tim teljesen összetört. Nagyon fog hiányozni nekünk, a mosolya most is itt lebeg a szemünk előtt.”

Csütörtök este Tim Mellor, a fiú édesapja a közösségi oldalán megosztott egy közös fotót a fiával. A kép alá csak annyit írt:

„Hiányozni fogsz, haver.”

Az egyik szülő, aki csupán a szerencsének köszönheti fia életét, ugyanis az helyszűke miatt maradt az ugrálóváron kívül, a Hobart Mercury nevű helyi lapnak azt mondta: „Álmodni sem mertük volna, hogy egy nap így végződhet. Mindannyian együtt érzünk az érintett szülőkkel.”

A tragédia egész Ausztráliát megrendítette. A helyszínen lévők szerint nem volt aznap különösebben erős szél, de az egyik lökés hirtelen kitépte az ugrálóvár rögzítését, miközben a kicsik benne voltak. A rendőrség továbbra is vizsgálja a baleset körülményeit – írta a Daily Mail.

A Devonportban történteken kívül több alkalommal is okozott már balesetet ugrálóvár, amelyek következtében több gyermek is életét vesztette Kínában és az Egyesült Királyságban az elmúlt években – számolt be a BBC.

A címlapfotón virágokat helyeznek el a csütörtöki ausztráliai ugrálóvár tragédia emlékhelyénél a devonporti Hillcrest Általános Iskola előtt (EPA/ETHAN JAMES AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT).

Ajánljuk még