logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kisvárosnyi migránst tartóztattak fel egy hónap alatt az USA déli határán

Novemberben mintegy 174 ezer határsértő migránst tartóztattak fel az Egyesült Államok déli határán. Az illegális bevándorlók többségét azonnal kitoloncolják, de sokan közülük ismét szerencsét próbálnak.

Az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynökségének (CBP) pénteki tájékoztatása szerint az esetek negyedében olyan bűnismétlőkről van szó, akiket az utóbbi egy év során legalább egyszer már elfogtak a határ illegális átlépése közben.

Az ügynökség összehasonlításul felidézte, hogy a tavalyi év azonos időszakában csaknem 72 ezer migránst tartóztattak fel az amerikai-mexikói határon. Az idei év októberéhez (165 ezer határsértő) képest pedig 5 százalékkal többet. A felnőtt kísérő nélkül úton lévő fiatalkorú migránsok száma is 9 százalékkal volt magasabb, vagyis csaknem 14 ezer novemberben az azt megelőző hónappal összehasonlítva.

A legtöbb illegális bevándorlót haladéktalanul kitoloncolják, sokan közülük azonban ismét szerencsét próbálnak, hogy észrevétlen bejussanak az Egyesült Államokba.

A demokrata párti Joe Biden elnököt komoly bírálatok érik a republikánusok részéről, akik azt állítják, hogy liberális bevándorlási politikájával migrációs válságot váltott ki, miközben a tiltott déli határátlépések száma történelmi csúcson áll.

Ajánljuk még