logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Halálra verte barátnője 16 hónapos gyermekét a leszbikus nő

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Huszonöt év börtönbüntetésre ítélték azt a leszbikus nőt Nagy-Britanniában, aki halálra verte barátnője 16 hónapos kisgyerekét. Az anya sem kerülhette el az igazságszolgáltatást, 8 évet kapott, mert a bíróságon bizonyítást nyert, hogy tétlenül engedte, hogy a tragikus események bekövetkezzenek. A kislánynak lehetett volna esélye a túlélésre, ha a szociális gondozók nem hagyják figyelmen kívül a családtagok és barátok aggódó bejelentéseit pusztán azért, mert úgy gondolták, a panaszok hátterében az előítéletek álltak.
(Fotó: Twitter)

A héten 25 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a 28 éves Savannah Brockhillt, 20 éves barátnője, Frankie Smith mindössze 16 hónapos kislányának, Star Hobsonnak meggyilkolása miatt. Smith-t szintén elítélték, 8 évet kapott, mert nem akadályozta meg a gyermeke halálát – számolt be róla a Daily Mail.

A brit lap szerint a szociális gondozók öt különböző alkalmat szalasztottak el a gyermek életének megmentésére – az utolsót alig egy héttel a halála előtt.

A bejelentéseket a Star jólétéért aggódó családtagok és közeli barátok tették, de a szociális dolgozók nem foglalkoztak velük, mert úgy gondolták, a panaszok hátterében az áll, hogy a rokonok és ismerősök előítéletesek, valamint „nem szeretik a romákat vagy az azonos nemű párokat”.

Pedig a bejelentések nem hasraütés-szerűen érkeztek. Az anya számos rokona és barátja elmondta az esküdtszéknek, hogy aggódott a Staron látott zúzódások miatt, amelyeket néhány esetben le is filmeztek.

A tárgyaláson az esküdteknek bemutatták azokat a felvételeket, amelyeken az ügyészek szerint Brockhill három órán keresztül 21 ütést mért Starra egy autóban, köztük többet úgy, hogy a kisgyermek az autósülésben ült.

A videó egy doncasteri újrahasznosító üzem kamerájából származik, ahol Brockhill biztonsági őrként dolgozott, és körülbelül nyolc nappal Star halála előtt készült. A felvételen látszik, hogy a nő többször megütötte a kislányt. Az ügyész az ütések erejét jelentősnek nevezte. Egy ponton a gyermek a járműből is kiesett, valamint a bántalmazó nő a torkát is megragadta és fojtogatta.

Egy másik felvételen, amelyet az esküdtszék elé tártak, az látszik, ahogy Star egy műanyag székről a padlóra esik. A mobiltelefonos videót a vádlottak lelassították, zenével egészítették ki, valamint egy felirattal látták el, amelyen az állt „ebben a pillanatban rájön, hogy elszúrta”.

Egy újabb felvétel, amelyet mindkét vádlott telefonján megtaláltak, azt mutatja, hogy a gyermek annyira kimerült volt, hogy elájult, és elaludt az előtte lévő tál ételben.

A gyermeket tavaly szeptember 22-én szállították kórházba, de az elszenvedett sérülések „túlélhetetlenek” voltak – mondta a vezető ügyész, Alistair McDonald a bíróságon.

Hozzátette, a kisgyermek halálát okozó sérülések a hasüregének kiterjedt károsodásával jártak. Ezeket „súlyos és erőteljes ütések okozták, akár taposás vagy rúgás formájában”.

Miután megverték a gyermeket, McDonald szerint a pár az interneten rákeresett a „sokk csecsemőknél” kifejezésre, és 15 percet vártak, mielőtt segítséget hívtak volna.

A valóság az, hogy a Star által elszenvedett sérülések olyan katasztrofálisak voltak, hogy soha nem volt valós esély az életének megmentésére

– emelte ki az ügyész.

A vádlottak ártatlannak vallották magukat, mindketten a másikra próbálták kenni a gyilkosságot. Az ügyet korábban összefoglalva a bíró elmondta az esküdteknek, hogy a vád szerint Brockhill okozta a halálos sérüléseket a kisgyermeknek.

Az esküdtek mindkét vádlottat bűnösnek találták hétfőn. Az ítélethirdetéskor Justice Lumbert bírónő elmondta, hogy a pár egymás iránti sötét megszállottsága „elhanyagolással, kegyetlenséggel és sérülésekkel” teli életet eredményezett a kislánynak.

Az önök közt küldött üzenetek kicsinyes civakodások, veszekedések, amelyeket gyakran az alkohol váltott ki, és amelyek vitákba torkolltak. Star ezeknek az értelmetlen, önző veszekedéseknek volt az áldozata” – fogalmazott.

A bíró világossá tette, véleménye szerint mindkét nő „szadista támadásokat” követett el a kislány ellen.

A gyilkosság miatt elítélt Brockhill a bíróságon is kiverte a biztosítékot, szenvtelenül integetett a kislány családjának, majd rá is mosolygott a gyászoló rokonokra.

Star anyjának a hatályos törvények szerint a 8 éves büntetés kétharmadát kell csak leülnie. Eddig 443 napot töltött letartóztatásban, ami azt jelenti, hogy jó magaviselettel alig több mint 4 év múlva szabadulhat.

A Daily Mail azonban azt írta, ez az idő nem biztos, hogy eljön Smith számára. Brit sajtóinfomációk szerint ugyanis a kegyetlen anya első számú célpont lesz a börtönben, ahol „az elítéltek már sorban állnak, hogy leszúrhassák bökőikkel”.

Ajánljuk még