logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A minimumot kapta – 110 év börtönre ítélték a tömegbalesetet okozó kamionsofőrt

| Szerző: hirado.hu
A bíróság 110 év börtönbüntetésre ítélte az Egyesült Államokban azt a kamionsofőrt, aki egy amerikai autópályán okozott, 28 járművet érintő tömegbalesetben négy ember haláláért volt felelős.

 

A 26 éves coloradói kamionsofőr, Rogel Aguilera-Medros, akit járművel elkövetett emberölés és egyéb vádpontok miatt ítéltek el a héten, azt vallotta, hogy a 2019. április 25-én a balesetet megelőzendő megpróbált fékezni, hogy megállítsa a faárut szállító nyerges vontatóját, de állítása szerint hiába taposta a pedált, a jármű nem reagált – számolt be róla a Fox News.

A baleset a nyomozók szerint akkor történt, amikor Aguilera-Medros az autópálya egy olyan szakaszán haladt, ahol az út a Sziklás-hegység lábánál meredeken lejt, ezért a haszongépjárművekre 74 km/órás sebességkorlátozás vonatkozik.

Az ügyészek az érvelésüket arra összpontosították, hogy a meghibásodott kamionnal óránkénti 137 kilométeres sebességgel száguldó sofőr egyik autópályalehajtót sem vette igénybe a baleset előtt.

A 28 járművet érintő láncreakciót beindító ütközés következtében gáztartályok repedtek meg, amelyek lángokat okoztak. A tűz több autót felemésztett és megolvasztotta az autópálya egyes részeit. A baleset négy halálos áldozatot követelt, hat ember megsérült.

Aguilera-Medros az ítélethirdetés előtt sírva könyörgött a hozzátartozók bocsánatáért, és elmondta, bár minden vádpontban emberölés szerepel, soha senkiben nem akart kárt tenni.

Nem vagyok bűnöző. Nem vagyok gyilkos. Ha a vádpontokat nézem, akkor egy gyilkosról beszélnek. Ez nem én vagyok. Soha életemben nem gondoltam arra, hogy bárkit is bántsak” – fogalmazott.

A bíró, Bruce Jones 110 év börtönt szabott ki a vádlottra, miután megállapította, hogy ez az állami törvények szerint a kötelező minimális büntetési idő – közölte a The Denver Post.

Kijelentem, hogy ha lenne mérlegelési jogköröm, nem ez lenne az én ítéletem

– húzta alá.

Aguilera-Medros ügyvédjei szerint van olyan esetjog, amely lehetővé tenné a 20 éves büntetés kiszabását. A bíró ezzel nem értett egyet, de meghagyta a lehetőséget a felülvizsgálatra.

Címlapfotó: YouTube/CBS Denver

Ajánljuk még