logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kennedy-gyilkosság: 1500 bizalmas dokumentumot tettek közzé – Itt rákattinthat!

| Szerző: hirado.hu
Mintegy 1500, korábban titkosított dokumentumot tett közzé a Biden-adminisztráció John F. Kennedy elnök meggyilkolásával kapcsolatban – számolt be több amerikai hírcsatorna, így a CNN és a Fox News is.

 

A máig vitatott merénylet új dokumentumait az Országos Levéltár- és Irattári Hivatal (NARA) tette közzé a honlapján keresztül. Történészek, politikai tudósok és a Kennedy elnök meggyilkolásával kapcsolatos elméletek széles skálájának megszállottai azonnal elkezdtek kutakodni a dokumentumokban. (Ide kattintva a dokumentumok elérhetők.)

Sok dokumentum Kennedy bérgyilkosára, Lee Harvey Oswaldra vonatkozik.

Számos akta hivatkozik az Egyesült Államok és Kuba közötti feszültségekre is, értékelve Fidel Castro kubai kommunista vezető nyilatkozatait, amelyek arra utalnak, hogy Kennedy „veszélybe kerülhet”.

A NARA rövid közleményében kifejtette, hogy Joe Biden amerikai elnöknek memorandumban szorgalmazta a Kennedy meggyilkolásához kapcsolódó feljegyzések és kiadható iratok 2021. december 15-ig történő közzétételét.”

A beszkennelt rekordok PDF formátumban elérhetők.

Az oldal szöveges keresést is kínál azon olvasók számára, akik kulcsfontosságú témákat vagy kifejezéseket keresnek.

Eredetileg 2017-ben hozták volna nyilvánosságra, ám Donald Trump több száz publikációt blokkolt, mert úgy vélte, hogy ez nemzetbiztonsági kockázatot, „potenciális veszélyt jelent és visszafordíthatatlan károkat okozhat” az Egyesült Államoknak. Mindezek ellenére Joe Biden jelenlegi amerikai elnök elrendelte a dokumentumok nyilvánosságra hozatalát.

Ajánljuk még