logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

11 napig tilos nevetni Észak-Koreában

| Szerző: hirado.hu
Az észak-koreaiaknak 11 napig tilos nevetni és alkoholt inni Kim Dzsong Il, egykori vezető halálának tizedik évfordulója miatt. Ez alatt az idő alatt még a boldogság legkisebb jele sem lehet látható az emberek arcán.

 

Tíz évvel Kim Dzsong Il halála után az észak-koreaiak kénytelenek betartani a 11 napos gyászidőszakot.

„A gyászidőszak alatt nem ihatunk alkoholt, nem nevethetünk, és nem folytathatunk szabadidős tevékenységeket”– mondta a Radio Free Asia (RFA) rádiónak egy észak-koreai lakos.

Egy másik forrás szerint a rendőröknek azt is utasításba adták, hogy figyeljék azokat az embereket, akik a gyászidőszakban nem tűnnek eléggé feldúltnak.

A forrás azt is hozzátette, hogy a polgári csoportokat és az állami tulajdonú vállalatokat arra kötelezték, hogy a gyász ideje alatt gondoskodjanak a szegénységben élőkről, mivel az ország élelmiszerválsággal küzd.

Kim Ir Szen alapította a Kim-család kommunista dinasztiáját, és 1948-tól egészen 1994-ben bekövetkezett haláláig irányította vasmarokkal országát. A jelenlegi vezető, Kim Dzsongun Kim Ir Szen unokája, és apja, Kim Dzsong Il 2011-es halálát követően vette át az uralmat. Kim Dzsong Il az utazásokhoz használt páncélvonatán halt meg szívrohamban 2011. december 17-én.

Kiemelt képen: Kim Dzsongun

Ajánljuk még