logo

Műsorújság

Rendkívüli

Rakéták csapódtak be egy kelet-ukrajnai vasútállomásnál, legalább harmincan meghaltak

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem lett újra világbajnok, de ezentúl Sir Lewis Hamiltonnak hívják majd az autóversenyzőt

Szerdán lovaggá ütötték Lewis Hamiltont, a britek hétszeres Forma-1-es világbajnok autóversenyzőjét.
Windsor, 2021. december 15.
Károly walesi herceg, brit trónörökös (k) lovaggá üti Lewis Hamilton hétszeres Forma-1-es világbajnok brit autóversenyzőt (j) a windsori kastélyban 2021. december 15-én. A 36 éves pilóta az autósport szolgálatáért tett erőfeszítései miatt részesül az elismerésben. Hamilton 2008-ban a Brit Birodalom Rendje lovagrend tagja lett.
MTI/AP/PA/Dominic Lipinski

A windsori kastélyban rendezett ceremóniára azután került sor, hogy a Mercedes pilótája vasárnap, az Abu-Dzabi Nagydíjon vitatott körülmények között, az utolsó körben elveszítette az idei világbajnoki címet Max Verstappennel szemben. A Buckingham-palota már egy évvel ezelőtt közölte, hogy Hamilton lovagi címet kap, a pandémia miatt azonban eddig nem tudták megrendezni az ünnepséget.

A sportembert, akit édesanyja kísért el a jeles eseményre, Károly herceg, II. Erzsébet elsőszülött fia ütötte lovaggá. Jackie Stewart, Stirling Moss és Jack Brabham után ő a negyedik autóversenyző, aki megkapta ezt a címet.

A 36 éves pilóta – mostantól Sir Lewis Hamilton – az autósport szolgálatáért tett erőfeszítéseiért részesült az elismerésben. Hamilton már 2008-ban, első vb-címe után megkapta a Brit Birodalom Rendje (MBE) kitüntetést.

Ajánljuk még