logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ágyukkal együtt kapta fel a tornádó a halálra rémült családot

| Szerző: hirado.hu
Csodával határos módon menekült meg az a két gyerek és édesanyjuk, akiket ágyukkal együtt kapott fel a tornádó a Kentucky állambeli Dawson Springsben.

 

Amikor a tornádóra figyelmeztető szírénák megszólaltak, a Dawson Springs-i édesanya egyből a kétéves kislányáért és négyéves kisfiáért rohant, és otthonuk egyik legelzártabbnak hitt helyiségébe vitte őket, hogy ott együtt, biztonságban vészeljék át a vihart.

Amikor megérkeztek a hálószobába, szinte azonnal rájuk omlott a tető, és a törmelék összezúzta az anya jobb kezét.

„Ezután egy ezredmásodperc leforgása alatt már nem voltunk sem az ágyban, sem a házunkban. A földön voltunk, valahol ott fent”

– mondta remegő hangon Breeana Glisson, az anya, miközben a házuktól egy nem messze eső területre mutatott.

„Amikor kinyitottam a szemem és körülnéztem, fogalmam sem volt, hogy hol vagyok” – tette hozzá. „Csak annyit tudtam tenni, hogy felálltam, segítségért kiáltottam, és próbáltam találni valakit, aki segít nekem és a gyerekeimnek.”

Megkezdik a romok eltakarítását a Kentucky állambeli Dawson Springsben MTI/EPA/Tannen Maury

Annak ellenére, hogy az édesanya karja eltört, feje megsérült, arca megzúzódott, gyermekei a csodával határos módon sérülés nélkül úszták meg a felkavaró történést.

„Ez őrület. Nem tudom elhinni, hogy én és a gyerekeim jól vagyunk” – mondta Glisson a beton- és fatörmelék között állva.

Kapcsolódó tartalom

A péntek éjjel nyolc államból jelentett mintegy 30 tornádó közül legalább négy Kentucky államban tombolt, és egész városokat pusztított el. Chris Smiley polgármester szerint Dawson Springs városának mintegy 75%-a megsemmisült. A város mintegy 2500 lakosából több mint 100 embert eltűntnek nyilvánítottak.

Ajánljuk még