logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Óriási pusztítást végzett a tornádó

Tornádók söpörtek végig péntek este az amerikai Arkansas állambeli Monette és Trumann településeken, számos épület megrongálódott, köztük két idősek otthona is.

A monette-i idősek otthonában legalább két ember életét vesztette és öten megsebesültek. Többen az épületben rekedtek, értesülések szerint azonban a mentőszolgálatok időközben húsz embert ki tudtak szabadítani.

Illinois déli részén, Edwardsville térségében pedig a heves viharok következtében beroskadt egy Amazon logisztikai központ tetőszerkezete, aminek következtében többen megsérültek.

 


A sérültek pontos számát egyelőre nem tudni, a helyi mentőszolgálat azonban tömegsérüléssel járó incidenst emlegetett a Facebookon. Egy tisztségviselő a KTVI regionális televíziónak elmondta, hogy a szerencsétlenség idején nagyjából százan lehettek az épületben.

Az amerikai meteorológiai szolgálat tornádóriasztást adott ki péntek estére a többi között Arkansas, Tennessee, Missouri és Illinois államok egyes régióira. Monette és Trumann is Arkansas északkeleti részén található.

Ajánljuk még