logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„A Mikulás pedig nem létezik” – mondta a gyerekeknek az olasz püspök

| Szerző: hirado.hu
A szicíliai Noto püspöke egy egyházi ünnepségen próbálta elmagyarázni Szent Miklós történetét, de azt találta mondani, hogy a Mikulás nem létezik. Az egyházmegye később bocsánatot kért felháborodott szülőktől.

Bocsánatot kért a felháborodott szülőktől a szicíliai római katolikus egyházmegye, miután a püspökük azt mondta egy csoport gyereknek, hogy a Mikulás nem létezik – számoltak be olasz hírportálok.

Az egyházmegye kommunikációs vezetője Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta, hogy Antonio Staglianó püspöknek nem állt szándékában összetörni a gyerekek álmait. Alessandro Paolino szerint Staglianó csupán Szent Miklós püspök történetét és a karácsony valódi jelentését igyekezett hangsúlyozni.

A püspök egy egyházi ünnepségen mondta azt, hogy a Mikulás nem létezik, a piros maskaráját pedig a Coca-Cola vállalat találta ki.

Paolino a notói (Szicília) egyházmegye Facebook-oldalán kért bocsánatot. „A püspök nevében szeretném kifejezni sajnálatomat a nyilatkozat miatt, amely csalódást okozott a gyermekeknek. Szeretném leszögezni, hogy Antonio Staglianó püspöknek nem voltak bántó szándékai. A gyerekek fantáziáját nem szabad károsítanunk, hanem jó példákat kell merítenünk belőle. A Mikuláson kersztül jótékony hatást gyakorolhatunk arra, hogy átadjuk az önzetlenség, az adakozás, az osztozkodás fontosságát. Ám amikor elveszíti valódi jelentését, és a Mikulást a fogyasztói társadalom, a vásárlás szimbólumaként kézeljük, akkor új jelentést kell neki adni.”

Többen örömmel fogadták a püspök magyarázó üzenetét, de voltak, akik felháborodtak azon, hogy Staglianó beleavatkozik a hagyományokba, és sérülést okoz a gyermekek lelki fejlődésében.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még