logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Macron: Ne merüljünk el ebben a nonszensz „woke”-ban!

| Szerző: hirado.hu
Az EU soros elnökségét jövőre átvevő Franciaország prioritásait meghatározva Emmanuel Macron köztársasági elnök nonszensznek nevezte, hogy az EU „a nemek szempontjából semleges nyelvhasználattal és hasonlókkal" foglalkozik. Szerinte Európának ehelyett inkább a hatalmát kellene visszaállítania.

 

Egy héttel azután, hogy az Európai Bizottság visszavonta ellentmondásosnak ítélt útmutatóját, amely a gender-elmélet jegyében tiltotta volna bizonyos szavak és kifejezések, emellett keresztény jelképekre utaló szavak, többek között a „karácsony” használatát is, Emmanuel Macron francia elnök a The Telegraph című lapnak nyilatkozva szót emelt Európa úttévesztése ellen.

Ne merüljünk el ebben a nonszensz „woke”-ban!

figyelmeztetett a francia elnök, meghatározva Franciaország soros európai uniós elnökségének prioritásait. (Franciaország 2022 első felében tölti be ezt a posztot – a szerk.)

Az elnök kifogásolta, hogy Európa a nemek szempontjából semleges nyelvhasználattal és hasonlókkal van elfoglalva, ahelyett, hogy a hatalmát állítaná helyre – idézi a cikket a mandiner.hu. Macron beszédében arra figyelmeztetett, hogy az európai identitás érzése „elsorvadt” Franciaországban és más uniós országokban is.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még