logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Joe Biden mémbolt nyílik Massachusetts államban

„Let's Go Brandon” elnevezéssel bolt nyílik a Massachusetts állambeli North Attleborough-ban, amely az Egyesült Államokban igen népszerű baseballsapkákat, kalapokat, pólókat, matricákat, feliratos táblákat, bögréket és hasonló fogyasztási cikkeket fog árusítani – adta hírül a The Daily Wire.

A jobboldali-konzervatív médium online tudósítása szerint a szomszédos Rhode Island szövetségi tagállam fővárosához, Providence-hez közeli kisváros vállalkozója annak a rendkívül népszerű amerikai internetes mémvideónak a nevét kölcsönözte boltjához, amely még októberben született az NBC amerikai televíziós csatorna egyik élő sportközvetítése nyomán.

Az NBC riportere éppen Brandon Brown amerikai NASCAR autóversenyzővel készített interjút az alabamai Talladega autóversenypályáján, miután Brown élete első NASCAR-győzelmét aratta a versenyen. A videón jól hallható a közönség kiabálása a háttérben, akik

részben Brandon Brownt éltették, de nagyobb részük azt kiabálta, hogy „B+, Joe Biden!” (F… Joe Biden!).

Az élő televíziós adásban az NBC sportriportere azt mondta, a közönség azt skandálta, „Hajrá, Brandon! (Let’s go, Brandon!)”. Nem tudni, hogy a riporternő félrehallotta-e a bekiabálásokat vagy megváltoztatta a szövegüket.

Az interjúról készült videó, illetve a kifejezés azóta is rendkívüli népszerűségnek örvend a NASCAR rajongók és a Joe Biden elnökségével elégedetlen amerikaiak – köztük republikánus politikusok – körében.

A minap Bill Posey floridai republikánus képviselő a kongresszusban hosszas beszédben fejtegette az elnök és a demokrata többségű törvényhozás miatti elégedetlenségét, majd

miután befejezte a beszédet, felemelte az öklét és azt mondta: „hajrá, Brandon!”.

Jeff Duncan dél-karolinai republikánus képviselő a közösségi médiában posztolva arról írt, hogy az „amerikai nép dühös” szerinte, mert elege van a jelenlegi kormányzat bevándorláspolitikájából, járványkezeléséből és a magas inflációból. A bejegyzéshez Duncan fotót is mellékelt magáról, maszkot viselt, amelyen a „hajrá, Brandon!” felirat volt olvasható.

Több amerikai boltban egyébként már egy hónapja árulnak „Hajrá, Brandon!” feliratú sapkákat és kendőket. Ezek az október végén tartott időszakos választásokon fel is tűntek mind a politikai aktivistákon, mind a választókon.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még