logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csodával határos módon túlélte a krokodiltámadást

| Szerző: hirado.hu
A Zambia és Zimbabwe határán található Viktória-vízesés közelében vett részt a brit turista egy vadvízi túrán, amikor egy krokodil megtámadta.

Amelie Osborn-Smith brit tinédzser barátaival vakációzott a környéken, és vadvízi evezésen vett részt a Viktória-vízesés közelében, amikor egy háromméteres krokodil elkapta a lábát.

A 18 éves lány édesapja, Brent Osborn-Smith elmondta, hogy lánya feltette a lábát a csónak oldalára, és a krokodil akkor támadott. Beleharapott a lábába, majd a víz alá rántotta – írta a DailyMail.

A lányt egyik barátja mentette meg, aki szintén a csónakban tartózkodott. Többször is orrba vágta az állatot, amíg az elengedte a lányt, aki így csodával határos módon megmenekült.

Az eset után Amelie-t azonnal kórházba szállították, ahol életmentő műtéten esett át. Jelenleg Zambiában van, az édesapja elmondta, hogy szeretnék hazavinni, hogy ott kapjon további ellátást, de a lába súlyosan megsérült, és egy ekkora krokodilharapásnál nagy az elfertőződés esélye. Az állapotát amennyire csak lehet, stabilizálták. Zambia a koronavírusos területek vörös zónájába esik, így a hazautazás több problémába is ütközhet. Jelenleg a kórházban várja a család, hogy mielőbb hazarepülhessen.

Brent Osborn-Smith elmondta, hogy a család szoros kapcsolatot ápol Afrikával, többször is jártak már ott, Amelie nagymamájának pedig egy kis farmja is van a Zambézi folyó mentén.

A vízesésnél elkövetett támadások ugyan ritkák, de nem ez volt az egyedüli eset. 2018-ban egy csónakázó párt is megtámadott egy krokodil, és leharapta a nő karját. Vőlegénye többször megütötte az állatot, mire a ragadozó végül elengedte a nőt, így megmenekült.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még