logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Betiltották a táncot Franciaországban

| Szerző: hirado.hu
Amellett, hogy egy rendelettel bezárták Franciaország összes diszkóját, az egészségügyi hatóságok ajánlására a kormány elrendelte a tánc betiltását a bárokban és éttermekben is e hét péntektől január 6-áig – közli a Le Figaro.

 

A lap az AFP francia hírügynökségre hivatkozva felidézi, a Pasteur Intézet novemberben közzétett egy májusban készített tanulmányt, miszerint az éjszakai szórakozóhelyek a Covid-19 fertőzés átadása szempontjából kiemelten kockázatosak.

A szerdán közzétett rendelet szerint a diszkók nem fogadhatnak vendégeket január 6-áig. A rendelet hozzáteszi, hogy ez a tilalom ugyanezen időpontig a bárok és éttermek „táncos tevékenységére” is vonatkozik.

Az intézkedés ellen számos szórakozóhely-tulajdonos felemelt szavát. Annak ellenére, hogy az érintettek kártérítést kaptak, és a következő hetekben ismét kompenzálni fogják veszteségeiket, a diszkótulajdonosok például amiatt panaszkodtak, hogy míg más szórakozóhelyek nyitva maradhatnak, nekik be kell zárniuk.

Nem alamizsnát kérünk, dolgozni akarunk – fogalmaztak, még a köztársasági elnököt is megkeresve kérelmükkel, hogy ne kelljen bezárniuk. “Ne gondolják, hogy megbélyegezzük önöket” – válaszolta Emmanuel Macron, hozzátéve:”Az éttermekkel és bárokkal ellentétben, a diszkókban a legtöbbször nem ülünk egy asztal körül”

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még