logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megkezdődött a síszezon a Hargitán

| Szerző: hirado.hu
Örömhírrel kezdődött az ötnapos minivakáció a téli sportok kedvelőinek Székelyföldön: a Madarasi Hargita pályáin – a térségben elsőként – megkezdődött a 2021/2022-es síszezon. Az öt különböző nehézségű sípályából egyelőre egyen lehet siklani, de folyamatban van a többi pálya megnyitása is – hangzott el az M1-en.

A romániai munkaszüneti napok ellenére, a Madarasi Hargitán nincs zsúfoltság, ám a téli sportok szerelmesei a havat és a síszezon kezdetét ünneplik. A legkisebbek szánkózással töltötték a minivakáció első napjait. A hosszú hétvége elsősorban a családokat csalogatta ki a hegyre.

Első körben az egyik kezdő pályát nyitották meg a síközpont üzemeltetői, de hamarosan elindítják a többi felvonót is.

Tavaly óta egyébként mozgáskorlátozottak is csúszhatnak a Madarasi Hargita sípályáin, speciális síszékekkel, önállóan vagy akár síoktatók kíséretével. Amint az időjárás engedi, megnyitják a középhaladó-, majd a fekete pályát is.

A legmagasabban fekvő székelyföldi síközpont nem a pályarendszer hosszúságáról, hanem a sítelep családiasságáról ismert. Még az állandó hegyimentőszolgálatot teljesítők többsége is önkéntes alapon gondoskodik a sízők biztonságáról.

Mint figyelmeztetnek, nem csak a pályákon szükséges fokozottabban figyelni a síszezon kezdetén, de érdemes alaposan ellenőrizni a síléceket és a kötések beállításait is. A téli sportok kihívásainak és örömeinek várhatóan ebben a szezonban is egészen április elejéig örülhetünk az 1500-1600 méteres magasságban található pályákon.

 

Ajánljuk még