logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kurz teljesen visszavonul: döntését fia születése után hozta meg

| Szerző: hirado.hu
Hamarosan teljesen visszavonul a politikai életből Sebastian Kurz volt szövetségi kancellár – közölte a Kronen Zeitung című osztrák lap. Az ÖVP vezetését valószínűleg Karl Nehammer jelenlegi belügyminiszter veszi át. Kurz döntését fia születése után hozta meg.

 

Egy korszak vége – így számolt be a Kronen Zeitung című osztrák lap arról, hogy információi szerint Sebastian Kurz volt szövetségi kancellár csütörtökön bejelentette:

rövidesen teljesen kivonul a politikai életből.

Az osztrák kancellár októberben távozott posztjáról, a Gazdasági és Korrupciós Ügyészség vizsgálatait követően.

Kapcsolódó tartalom

Az ügyészség vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódott a kancellár közvetlen környezetében. Azt próbálták kideríteni manipulálta-e a Kurz vezette ÖVP, az Osztrák Néppárt az Österreich című lapban megjelent közvélemény-kutatási adatokat 2016-ban, és közpénzből fedezték-e a megjelentetésüket.

Az októberi botrány és Kurz lemondása után Alexander Schallenberget nevezték ki, miután a zöldek, mint koalíciós partner, kijelentették, hogy Kurz már nem alkalmas hivatala betöltésére.

Karl Nehammer belügyminiszter követheti Kurzot a Néppárt élén – teszi hozzá a Kronen Zeitung. A 49 éves bécsi születésű politikus karrierjét a párt munkásszárnyában, az ÖAAB-ban kezdte el. A lap szerint Nehammer átveheti Schallenberg kancellár posztját is.

Mindeközen a Kleine Zeitung Kurz bizalmasaira hivatkozva közli: úgy tudják, a politikusnak fia születése adta meg a végső döntést, hogy kivonuljon a politikából. Kurznak barátnője, Susanne Thier szült gyermeket. A Kleine Zeitunk azt is közli, hogy a baba neve Konstantin Thier.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még