logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Georg Spöttle: A brüsszeli migrációs tervekből Soros György köszön vissza

Brüsszel irányítani akarja az Európai Unió tagállamainak migrációs politikáját, és sokszínű nyitott társadalmakat akar létrehozni a tagállamokban – erről beszélt a Külgazdasági- és Külügyminisztérium államtitkára. Menczer Tamás szerint Brüsszel a bevándorlást értéknek tekinti, a magyar kormány ezzel szemben meg akarja állítani azt, ezért nemet mond a brüsszeli irányításra – számoltak be róla az M1 Ma reggel című műsorában.

Brüsszel egy szerdán kiadott dokumentumban nehezményezi azt, hogy alig néhány ország az, amelyik kivette a részét a migránsok elosztásából. A 27 tagállam közül pedig a legtöbben vonakodnak, vagy mint például Magyarország és Lengyelország, nyíltan kijelentik, hogy nem akarnak bevándorló ország lenni – mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője.

Menczer Tamás államtitkár arról is beszélt, hogy a magyar kormány álláspontjával szemben Brüsszel a migrációra, mint egyfajta értékre tekint.

Az Frontex olasz jelentési alapján Georg Spöttle arról is beszámolt, hogy a mediterráneumra vonatkozva 2015 óta csak a mediterráneumon keresztül 800 ezer ember érte el az Európai Uniót, 800 ezer, akiket regisztráltak valamilyen formában a hatóságok. Azonban sokan el akarják kerülni a regisztrációt, hogy ne kelljen ott maradniuk – például Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában –, hanem mennek tovább az északi államok felé.

Az elemző azt is elmondta, hogy az illegális migránsok közül a legtöbben Németországba, illetve a skandináv országokba akarnak eljutni, mert a segély ezekben az országokban nagyon magas.

A brüsszeli dokumentum szerint egy sokszínű nyitott társadalmat kell létrehozni. Az elemző azonban úgy véli, hogy ebből a dokumentumból Soros György köszön vissza, hiszen a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok narratívája az, hogy egy sokszínű, multikulturális társadalmat kell létrehozni, ahol sokféle rassz, sokféle vallás van képviseltetve.

Európai migrációs nyomás: az idei tíz hónapban 70 százalékkal többen próbálkoztak bejutni Európa területére

Az elemző szerint ennek az oka, hogy látják a migránsok, hogy senkit nem toloncolnak ki. Még ha megszületik a kitoloncolási határozat is, ezt a hatóságok nem foganatosítják. Erre pedig rásegítenek az NGO-k is, akik jogi segélyt adnak az illegális migránsoknak.

Ezek a jogi tanácsadók pedig kitalálnak valamit, hogy a bevándorló személy az adott országban maradhasson.

Ilyen okok lehetnek például, hogy nemváltó műtétre jött, szexuális beállítottsága miatt üldözték a hazájában, és ki is végeznék, vagy rámondják egy 30-40 éves férfira, hogy még kiskorú.

Az illegális migránsok pedig látják, hogy senkit nem toloncolnak ki – Georg Spöttle véleménye szerint –, ez az Európába érkezni akaróknak egy meghívó. Az egyre növekvő migrációs nyomáshoz pedig hozzájárul, hogy egyre több embercsempész csoport dolgozik, hiszen már sokkal több pénz van ebben, mint a drogcsempészetben.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még