logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zemmour bejelentette: indul az elnökválasztáson

| Szerző: hirado.hu
Több hónapig tartó lebegtetés után Eric Zemmour kedden Facebook-oldalán közzétett videójában bejelentette: indul a 2022-es francia elnökválasztáson.

 

„Úgy döntöttem, hogy indulok az elnökválasztáson” – jelentette be Eric Zemmour esszéista, aki hónapok óta kitérő válaszokat adott arra kérdésre, hogy indul-e a jövő évi francia elnökválasztáson.

Videója bevezető részében Zemmour sokkoló képsorokkal rázza fel a franciákat.

Bemutatja a bevándorló csoportok agressziójára jellemző támadásokat, melyeket a rendfenntartókra irányzott tűzijáték-rakétákkal követnek el, felidézi azokat a hirdetéseket, melyek szinte felszólítják a nőket az iszlám kendő viselésére vagy erőszakos stílusban népszerűsítik azt, s láthatjuk az utcán bántalmazott gyermekeket, fiatalokat – ez utóbbi jelenetekkel a bevándorlók által lakott vagy látogatott helyeken szembesülhetnek a franciák, az agresszió pedig rendszeresen az europid jelleget hordozó gyermekek, fiatalok ellen irányul.

Eddig szokatlan, ismeretlen jelenség, így Zemmour, hogy félnek a franciák, hogy olyan, mintha idegen nyelven szólnának hozzájuk a hirdetések, a gyermekek tankönyvei, idegenek a sportesemények (elfátyolozott nőket propagáló hirdetések és féltérdre ereszkedő futballisták láthatók a felvételeken).

Olyan példákat sorol fel, mint amikor valaki édesanyját elkíséri a kórházba – a videón közben a kórházba erőszakosan betörő csőcselék látható, ha gyermekéért megy az iskoláshoz (összerudosott gyereket látunk), vagy lemegy valaki a metróba (a metróban randalírozó bevándorló hátterű emberek vannak a felvételen.)

Emlékezz Franciaországra!

Ezt követően emelkedett hangnemben idézi föl a francia nép dicső múltját, így Napóleont.

A jelölt többek között azzal indokolta indulási szándékát, hogy el akarja érni: „(…) gyermekeink ne ismerjék meg a barbárságot, lányainkat ne fátyolozzák le, ne igázzák le a fiainkat” – idézi a bfmtv.

A videó, mely kedden került fel a Facebookra, gondosan kidolgozott történelmi utalásokat tartalmaz szövegében, így például képanyaga de Gaulle tábornok 1940. június 18-i felhívására emlékeztet. Ismert: 1944 június 18-án de Gaulle egy híressé vált rádióbeszédet tett közzé a BBC rádióállomáson keresztül, melyben arra buzdította a német megszállás alá került franciákat, hogy ne csüggedjenek és folytassák „a Franciaország megszállóival illetve a nácikkal tűzszünetet kötő Vichy-kormánnyal szembeni ellenállást”.

A videót elemezve Philippe Corbé, a BFMTV munkatársa is kiemelte, hogy egyértelműek a de Gaulle-ra való utalások, s ezek aktuálpolitikai üzenetei.

„Emlékszel arra az országra, amelyet gyerekkorodban ismertél, arra az országra, amelyet a szüleid meséltek neked (…), de Gaulle és Jean Moulin országára, Gabin és Delon, Brigitte Bardot és Belmondo országára” – kommentálja a felvételen a mindezt Zemmour. Míg videójának bevezetője Franciaország múltbeli dicsőségét veszi leltárba, később arra utal, hogy az ország hanyatlásnak indult – itt a háború utáni Franciaországra való utalásokat szerepeltet.

A Magyarországra nemrég ellátogató, hazánkkal és kormányával rokonszenvező politikus kijelentette: úgy döntött, kezébe veszi, mint a felvételen fogalmaz, „a sorsunkat”, a franciák sorsát.

A CNews szerint nem lehet véletlen, hogy Zemmour Ludwig von Beethoven híres 7. szimfóniájának második tételét választotta. Ugyanez a zenei betét hangzik el a Király beszéde című filmben, amikor a Colin Firth által alakított VI. György 1939-ben átadja Nagy-Britannia hadüzenetét a nemzeti szocialista Németországnak.

 

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még