logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Emberkereskedők, dílerek és machetés gyilkosság – a félelem uralkodik Párizsban

| Szerző: hirado.hu
Utcai drogárusok és drogkereskedők foglalták el a közterületeket Párizs északi részén.

 

Drogdílerek, utcai árusok, lepusztult közterületek. A Párizs északi részén található Porte de Clignancourt, Porte de la Chapelle, Porte d’Aubervilliers és Porte de la Villette metróállomások környékén lakók már nem bírják elviselni a mindennapokat – írja az Atlantico a Le Parisienre hivatkozva.

Az átlagemberek félnek, a rendőrség szerint minden rendben

„Mindig a hátam mögé nézek, amikor hazamegyek. Akkor azonban nem merek kimenni, amikor látom, hogy az emberkereskedők a téren gubbasztanak” – mondta Fatima, akinek lakása a Porte de Clignancourt-ra néz. Csütörtökön ugyanott egy férfit hátba szúrtak egy machetével. A veszekedés a szemtanúk szerint két illegális árus között történt.

Egy másik helyi lakos szerint „reggelente általában nyugalom van, de délután két óra körül minden megváltozik”. Ekkor a dílerek veszik át az irányítást, a légkör pedig feszült, és a helyi lakosok számára elviselhetetlenné válik.

Ha a rendőrségi prefektúrának hiszünk, akkor ezeken a helyeken nincs különösebb probléma. Közleményük szerint „október óta, amikor a kábítószerfüggők Porte de la Villette-be érkeztek, nem nőtt a bűnözés a környéken”.

A bűnözők prémiumot ígérnek azoknak, akik rendőrökre támadnak

Korábban az aubervilliers-i Rue de la Maladrerie és Rue Léopold-Rechossière sarkán lévő üres telket körülvevő kerítésekre ismeretlenek rendőrök elleni uszító szövegeket fújtak (Egy zsaru, egy golyó = társadalmi igazságosság, a rendőrség a tőke milíciája.).

A bűnözés elleni osztag egyik tisztje pedig reggeli járőrözése során észrevette, hogy az egyik köztudottan kábítószer-kereskedő helyen nyilvánosan közzétették a nevét, valamint fenyegetést fogalmaztak meg ellene, míg a múlt hét pénteken a Seine-et-Marne megyei Savigny-le-Temple település egyik épületének csarnokában is felfedeztek egy kábítószer-kereskedők által kifüggesztett, úgynevezett „bónusz táblát”, amely jutalmat ígért rendőrök megölése vagy megerőszakolása esetén.

Egy rendőr fejének levágásáért 500 ezer eurót ígérnek a bűnözőknek, ha pedig petanque golyóval dobják meg őket, akkor 200 eurót fizetnek a drogdílerek. Felkerült egy brutális tétel is, amelyben arra szólítják fel a bűnözőket, hogy vascsövekkel erőszakoljanak meg rendőrnőket. A francia rendőrszakszervezet főtitkára a francia RTL-nek úgy nyilatkozott, hogy „egy újabb szakaszba lépünk ezzel a prémiumtáblázattal, amely jutalmat ígér a bántalmazásért, kínzásért és lefejezésért”.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még