logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A kocsmában rekedtek egy hóvihar miatt, de jól érzik magukat

| Szerző: hirado.hu
50-60 vendég tölti immár a negyedik napját összezárva egy angol kocsmában (pub) az északkelet-angliai Yorkshire-ben, miután a hóviharok és hófúvás nyomán 7-8 méteres hótorlaszok alakultak ki a környéken, és elment az áram. A pub tulajdonosa a Sky-nak mobiltelefonon nyilatkozva azt mondta: jó a hangulat, van elég sör, kocsmakvízt játszanak a vendégekkel és filmeket néznek – amíg enyhül az idő, vagy megérkeznek a mentőegységek.

 

Mintegy 60 kocsmázó rekedt a Yorkshire Dales-i Tan Hill Innben, miután péntek este egy Oasis tribute banda koncertjén vettek részt a kocsmában. Az Arwen vihar miatt kialakult heves havazás miatt a vendégek már a harmadik éjszakát töltötték az Egyesült Királyság legmagasabban fekvő kocsmájában.

Nicola Townsend, a kocsma vezetője a Sky Newsnak elmondta, hogy körülbelül 50 vendég marad egy harmadik éjszakára is a nagy mennyiségű hó, valamint a vihar után az utakat elzáró leszakadt villanyvezetékek miatt.

A hegyimentők korábban már segítettek elszállítani egy orvosi kezelésre szoruló személyt, többek terepjáróval hagyták el a havas csúcsot.

A kocsmavezető azt is elmondta, hogy a hó egyes területeken több mint két és fél méter mély is lehet. Azt tanácsolták nekik, hogy ne vezessenek sehova, főleg ne terepjáró nélkül.

A vendégek egyáltalán nem estek kétségbe. Kvízversenyt tartottak, filmeket néztek valamint a tulajdonosok ingyenes büfével és vasárnapi ebéddel kedveskedtek a bajbajutottaknak.

„Az összes vendég idegenként érkezett péntek este, és azt hiszem, mindenki nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy itt barátokra leltek” – mondta Nicola Townsend, a kocsma vezetője.

A sárga jégriasztás hétfő reggelig tart. A hidegbetörés azután következett be, hogy az Arwen vihar az Egyesült Királyság nagy részén pusztítást végzett, erős szelet, havas esőt és havat hozva.

A pénteki viharban legalább három ember halt meg kidőlő fák következtében.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még