logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Folyamatos a migrációs nyomás, százával érkeznek a tengeri útvonalon

A tengeri útvonalon is folyamatos a migrációs nyomás. Mintegy kétszáz migránst vettek fel szombat este az olasz parti őrség hajói Calabria partjainál a Jón-tengeren. A Sea Watch-4 német NGO-hajó 461 migránssal a fedélzetén a szicíliai Augusta városánál várakozik kikötési engedélyre.
Az Európai Unióba igyekvő illegális migránsok érkeznek a dél-olaszországi Calabria régióban fekvő Roccella Jonica kikötőjébe 2021. november 14-én hajnalban. Az olasz parti őrség több mint 300, többségében egyiptomi férfit és fiút vett hajója fedélzetére egy halászhajóról. Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino

A műveletet, amelyet a dél-olasz Reggio Calabria városából hangoltak össze, nagyban hátráltatták a rendkívül rossz időjárási körülmények. Az olasz hatóságok egyelőre nem döntöttek arról, melyik kikötőben szállhatnak partra az illegális migránsok.

A vészjelzést a tengeri segélyhívó vonalat működtető Alarm Phone nevű NGO adta le.

Időközben a Sea Watch-4 német NGO-hajó 461 migránssal a fedélzetén a szicíliai Augusta városánál várakozik kikötési engedélyre.

A fedélzetet eddig két várandós nő elhagyhatta. A migránsok nyolcadik napja tartózkodnak a Sea Watch német NGO-hajóján, amely Olaszországtól és Máltától is kikötési engedélyt kért.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még