logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Betiltja a bőrkabátokat Észak-Korea

| Szerző: hirado.hu
Észak-Korea betiltja a bőrkabátokat, hogy az emberek ne utánozzák Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt.

 

Az Radio Free Asia (RFA) tudósítás szerint betiltották Észak-Koreában a bőrkabát viselését. A rendőrség az utcákon járőrözve mindenkitől elkobozza, aki ilyet visel. A pártállam vezetői szerint tiszteletlenség a bölcs vezérrel szemben bőrkabátot viselni.

A hírportál egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva írta, hogy a szigorítás azután kezdődött, hogy az emberek Kim Dzsongun stílusát kezdték utánozni.

„Az idén januárban tartott katonai parádén a legfelsőbb méltóság és az összes magas rangú tisztviselő is bőrkabátot viselt” – mondta a forrás, aki hozzátette, hogy a bőrkabát az észak-koreai nők körében is népszerűvé vált, miután Kim húga, Kim Jodzsong egyre gyakrabban viseli.

A bőrkabát státusszimbólumnak számít Észak-Koreában – számolt be róla az RFA, hozzátéve, hogy miután a bőrkabátok az országban rendkívül drágák, és kevés ember engedheti meg magának, arra késztette a ruházati eladókat, hogy műbőrt importáljanak, hogy lemásolják a Kim Dzsongun által viselt bőrkabátok dizájnját.

Észak-Korea vezetése azonban a napokban megtiltotta a lakosságnak, hogy bőrkabátot viseljen, mert az tiszteletlenség a „bölcs vezérrel” szemben, és aki mégis viseli, megkérdőjelezi a hatalmát. Ha valaki bőrkabátot visel az utcán, attól a rendőrség elkobozza.

A JoongAng Daily című dél-koreai kiadvány 2018-ban arról számolt be, hogy egy átlagos észak-koreai körülbelül 4 dollárt (1306 forint) keres havonta. Ezt egészítik ki a bónuszok, amellyel egy észak-koreai munkás éves jövedelme 201 dollár (65 ezer Forint)

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még