logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mérföldkőhöz ért a Hungary Helps: félmillió embernek nyújtott reményt a magyar humanitárius program

| Szerző: hirado.hu
Világszerte eddig félmillió ember szülőföldön maradását vagy otthonába való visszatérését tette lehetővé Magyarország programja. A magyar humanitárius támogatások Kenyában is hatékonynak bizonyulnak, ami igazolja a program alapvetését: a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajbajutottakat útnak indítani – jelentette ki Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára.

Újabb mérföldkőköz érkezett a Hungary Helps programja.

Humanitárius támogatásainkkal félmillió ember szülőföldön való megmaradását vagy otthonába való visszatérését tettük lehetővé négy év alatt

– jelentette ki Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps megvalósításáért felelős államtitkára.

Piros-fehér-zöld színű lufikkal és helyi gyerekek énekével nyitották meg csütörtökön Nairobiban azt a szakképző központot, amelyet Hungary Helps program részeként épült fel – számolt be róla az M1 Híradója.

A központ több mint 500, reménytelenségben élő gyerek számára nyújt segítséget. Azt teszi lehetővé számukra, hogy szakmát tanuljanak, ezáltal dolgozni tudjanak, így a szülőhazájukban is meg tudjanak élni.

A Hungary Helps négymillió forintos támogatását a csapat személyesen vitte el. A gyerekek pedig azonnal birtokba is vették az épületet és a hozzá tartózó játszóteret is.

Azbej Tristan a közösségi oldalán megosztott, Kenyában rögzített videón beszélt az országban uralkodó állapotokról, illetve a magyar modell eredményeiről. Emlékeztetett, hogy Kenya jelenleg az egyik legfontosabb migrációs tranzitország Afrikában, ahol a lakosság jelentős része európai szemmel elképzelhetetlen nyomorban él, az áradások és fegyveres konfliktusok pedig olyan további súlyos problémák forrásai, mint az éhezés.

Mindeközben a keresztény közösségeket az al-Shabaab és más dzsihadista csoportok veszélyeztetik.

A szegény családban nevelkedő gyermekek kisebb eséllyel vesznek részt az oktatásban, növekvőben a fiatalkori bűnözés, az iszlamista radikalizáció.

Ez a folyamat pedig erősíti az Európába irányuló migrációt” – mutatott rá az államtitkár, és hangsúlyozta: a helyszínen tájékozódva meggyőződött arról, hogy a Hungary Helps programja Kenyában is hatékonyan működik és a helyi közösségek megmaradását szolgálja.

 „Az eredményeink igazolják alapvetésünket: a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajbajutottakat útnak indítani

– hangzott el a Hungary Helps videójában.

A Hungary Helps 2017 óta működik. Azért indítottal el a magyar kormány, hogy támogassa a konfliktus-övezetekben élőket, kiemelten az üldözött keresztényeket azért, hogy ne kelljen elmenekülniük saját hazájukból.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még