×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Wisconsini gázolás: egy nyolcéves kisfiú meghalt a kórházban

 

Hatra emelkedett a wisconsini gázolás halálos áldozatainak száma: egy nyolc éves kisfiú is elhunyt és több tucatnyian megsérültek, amikor egy 39 éves férfi, Darrell Brooks belehajtott egy karácsonyi felvonulásba. A rendőrség eredetileg 48 sebesültet jelentette, de ez a szám mára 62-re emelkedett.

 

Újabb áldozatot követelt a wisconsini gázolás. Egy 8 éves kisfiú, Jackson Sparks olyan súlyos sérüléseket szenvedett vasárnap, hogy az életét már nem tudták megmenteni  – erősítette meg a fiú családja. Jackson vasárnap este óta az intenzív osztályon volt – derült ki család  GoFundMe oldalán közzétett közleményből.

Jackson volt a hatodik áldozata a tragédiának – jelentette az NBC Chicago.

„Ma délután a drága Jacksonunk sajnos belehalt sérüléseibe” – olvasható a család közleményében. A család megjegyezte, hogy Jackson vasárnap agyműtéten esett át, azonban életét már nem lehetett megmenteni.

A család elmondása szerint Jackson bátyja, a 12 éves Tucker szintén súlyosan megsérült a karácsonyi felvonuláson, állapota azonban már stabil.

A hatóságok szerint 13 gyermek továbbra is kórházban van.

A Wisconsin-Milwaukee Kórház közleményéből kiderült, hogy a felvonulást követően kórházba került 16 gyermek közül, 13 továbbra is kórházban van. A kórház közlése szerint hat gyermek állapota továbbra is kritikus, hét gyermek állapota pedig stabil.

A bíró 5 millió dollár óvadékot állapított meg

Mint arról korábban beszámoltunk, egy piros terepjáró hajtott egy karácsonyi felvonulás résztvevői közé vasárnap az Egyesült Államokban, a Wisconsin állambeli Waukesha városában.

Brooks óvadékát 5 millió dollárban – átváltva több mint másfél milliárd forintban – határozták meg. Az összeget a bíró „rendkívül magasnak” minősítette. Wisconsin államban egyébként nem lehet óvadék nélkül fogva tartani a vádlottat. Brooks ügyvédje jelezte, hogy nincs lehetősége fizetni az óvadékot.

„Nincsenek szavak annak arra, hogy ez a vádlott milyen kockázatot jelent közösségünkre” – mondta az ügyész.

(Fotó: MTI/EPA/Waukesha megyei seriffi hivatal)