logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rendőrellenes produkcióval, PC-műsorral emlékeztek a Bataclan-tragédiára

| Szerző: hirado.hu
A politikai korrektség szellemében és többek között egy partizándallal tisztelgett a francia közszolgálati tévé a Bataclan színházban meggyilkolt áldozatok előtt. Szovjet-globalista propaganda – a Boulevard Voltaire cikke alatt jellemzően ilyen kommentelésekkel kritizálták a műsort a nézők. A lap szerint a produkciók az „együttélést” propagálták. 2015. november 13-án Párizsban 130 áldozatot követelő tömegmészárlását hajtották végre iszlamisták. A Bataclan színházban 90 embert, főleg fiatalokat öltek meg.
Rendőrök a párizsi Bataclan koncertterem közelében, az iszalmisták 90 halálos áldozatot követelő tömeggyilkosságának estéjén, 2015. november 13-án. (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

„Bizarr tisztelgés” – írta a Boulevard Voltaire című jobboldali lap, miután a francia közszolgálati televízió France 2 csatornáján szigorúan PC szellemű, zenei és kulturális jellegű műsort sugároztak november 23-án este a „Bataclan-tragédia” évfordulója alkalmából. A 2015. november 13-án a francia fővárosban végrehajtott tömeggyilkosságok során a Bataclan színházban különösen súlyos vérveszteség érte a francia társadalmat: főleg fiatalok, összesen 90-en váltak a pontosan kitervelt és végrehajtott, kizárólag muszlim származású fiatalemberek által elkövetett mészárlás áldozataivá.

A tragédia szálai, mint azt a későbbi nyomozás kiderítette, hazánkba is elvezettek: a mészárlás most bíróság előtt álló egyik fő szervezője, Salah Abdelslam több bűntársát 2015 augusztusában, az akkor még migránsok által elözönlött Magyarországról, a Budapesti Keleti Pályaudvartól hozta el autóval Franciaországba.

A műsorban arról beszélt egy Camélia Jordana nevű algériai énekesnő, hogy ő „bizonytalannak érzi magát” a rendőrség előtt, majd, mint a Boulevard Voltaire fogalmaz, „a Chant des partisans (A partizánok dala) eléneklésével illusztrálta képmutatását”.

A show-bizniszben járatos török származású színésznő, Daphné Bürki által jegyzett zenei program, mint a Boulevard Voltaire fogalmaz, a köztársaság értékeire hivatkozva „dicsőítette a nők védelmét, a kisebbségek ügyének előmozdítását és az együttélést”. Az olyan fellépők, mint Abd al Malik kongói rapper mellett Muriel Robin és Sophie Marceau színésznők jelentettek némi színfoltot „francia születésű francia” művészekként.

A konzervatív lap erőteljesen kifogásolta, hogy „JoeyStarr, az NTM együttes bohóckodásáról ismert egykori rappere” szavalta el Léopold Sédar Senghor, Szenegál egykori elnöke és francia akadémikus „Vers fehér testvéremhez” című versét: szerintük a már elhunyt Senghor szégyenkezne, ha ebben az interpretációban hallaná költeményét.

Az egyetlen dolog, ami hiányzott a műsorból, Assa Traoré, ahogy a Marseillaise-t énekli – utalt az egyik kommentelő a George Floyd halált követő, hisztérikus hangulatú rendezvények mintájára Adama Traoré halála okán szervezett Párizsban hasonló felvonulást. A zsarolási ügyben a hatóságok által keresett Adama tisztázatlan körülmények között halt meg. Féltestvére, Assa Traoré, aki közéleti mozgalmat igyekszik kreálni az ügyből, nemrég nagy nyilvánosság előtt tett kegyeletsértő megjegyzést Samuel Patyra, az iszlamisták által lefejezett tanárra.

A kijelentésnek semmilyen következménye nem lett.

Volt, aki azt kifogásolták, hogy a nézettség növelése érdekében még a – családon belüli erőszakért és egy légiutas-kísérő elleni támadásért többszörösen elítélt – Joeystarr (Didier Morville) nevű martinique-i rappert is szerepeltették a műsorban.

Ezt az ügyet most a hozzászólók éppen úgy felidézik, mint az algériai háborút: sokak szerint ugyanaz a baloldal, mely akkor a Franciaország ellen harcoló erők „táskahordozója volt”, most passzívan szemléli a hasonló hátterű terroristák ténykedését.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még