logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Buszbaleset: Nemzeti gyásznapot tartanak Bulgáriában

Nemzeti gyásznapot tartanak szerdán Bulgáriában a 46 halottal járó minapi buszbaleset, valamint a kelet-bulgáriai Rojakban található idősek otthonában történt tűzvész miatt – jelentették hírügynökségek.

„Ma a gyász napja van, mikor alázattal adózunk az áldozatok emlékének” – jelentette ki a balkáni ország ideiglenes kormányfője, Sztefan Janev a parlamentben, ahol ezt követően egyperces néma csenddel tisztelegtek a képviselők.

A több mint 50 turistát szállító észak-macedóniai turistabusz keddre virradóra borult fel a Szófiát Blagoevgráddal összekötő autópályán, a halottak között 12 gyerek is van. Az észak-macedón fővárosban, Szkopjéban bejegyzett busz Törökországból érkezett, és Észak-Macedóniába tartott.

Az ügyben vizsgálat indult, szerdán pedig a kormány intézkedésére félárbócra eresztették a bolgár állami intézmények zászlóit.

A szerencsétlenség miatt Észak-Macedóniában már kedden háromnapos nemzeti gyászt hirdettek ki, és mások mellett Antony Blinken amerikai külügyminiszter is kifejezte részvétét az áldozatoknak és családtagjaiknak a Twitteren.

Európában legutóbb 2010-ben történt hasonlóan tragikus baleset: Ukrajnában 45 ember vesztette életét, amikor busz ütközött vonattal.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még