logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tragédia Belgrádban: felrobbant egy rakétagyár

| Szerző: hirado.hu
Robbanások történtek egy légvédelmi rakétákat készítő gyárban Belgrád mellett kedden, ketten életüket vesztették, 16-an megsérültek – közölte a szerb belügyminisztérium kedden délután. A robbanás 14 óra körül történt, amely után sűrű füstfelhő borította be a környéket.

A szerbiai közszolgálati televízió helyszíni beszámolója szerint a robbanássorozat nem sokkal 14 óra után történt a gyárban, ahol körülbelül százan tartózkodtak. A robbanás pillanatában negyvenen voltak a raktárban, ahol a detonáció történt.

 

Hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket kórházba szállították. További tizenhárom ember is megsérült, de állapotuk nem válságos.

Néhány dolgozót még mindig keresnek.

 

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a 240 négyzetméter nagyságú raktárban mintegy 500 légvédelmi rakétát tároltak, összesen 30 kilogrammnyi robbanószerrel.

Nagy erőkkel érkeztek a helyszínre a tűzoltók és estére sikeresen eloltották a tüzet. Egyelőre nincs hivatalos információ, hogy mi történhetett.

A belügyminisztérium illetékesei annyit közöltek, hogy a rendkívüli helyzettel foglalkozó szektor csapatai a helyszínen vannak.

A Nova.rs szerb hírportál beszámolója szerint ennél a vállalatnál 2008-ban már történt hasonló baleset,

akkor hárman súlyosan megsérültek egy robbanás következtében.

Címlapfotó: Nova.rs 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még