logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Négyéves ikerpárt is gyászolnak a buszbaleset után

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Négyéves albán ikertestvéreket azonosítottak az orvos szakértők a kedd hajnali bolgár buszszerencsétlenség két legfiatalabb áldozataként, amely 46 ember – köztük 12 gyermek – halálát okozta.

 

Luan és Alban Ahmeti szüleikkel együtt utaztak haza a törökországi nyaralásukból, amikor buszukkal súlyos balesetet szenvedtek az autópályán. A baleset után a buszon tűz ütőtt ki, ami a járművön utazó 52 utasból 46-nak az életét követelte.

A helyi jelentések szerint a legtöbb áldozat 25 és 30 év közötti, a legidősebb közülük 63 éves. A testek súlyosan megégtek, csak az orvos szakértői vizsgálat után sikerült azonosítani őket.

A halottak között van a buszsofőr is. A szerencsétlenséget túlélő sérülteket kórházba szállították.

Diana Ruszinova közlekedési szakember úgy vélekedett, hogy az érintett autópálya-szakaszon számos gond volt. Felidézte, hogy egész nyáron át kátyúkat javítottak ki munkások.

Bulgáriában már több halálos buszbaleset is történt. Tizenhét bolgár turista halt meg 2018-ban, amikor buszuk megcsúszott a nedves úton és felborult.

A hivatalos adatok szerint 2019-ben összesen 628, 2020-ban pedig 463 ember halt meg közúti balesetben a 6,9 millió lakosú országban. A baleseteket gyakran a rossz útviszonyoknak, az elavult autóknak és a gyorshajtásnak tulajdonították.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még