logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Két nappal a gázolás előtt szabadult a wisconsini ámokfutó

| Szerző: hirado.hu
A legfrissebb információk szerint egy késes támadás kellős közepéről menekült el a sofőr, aki helyi idő szerint vasárnap kora este belehajtott a karácsonyi felvonulásba Wisconsinban.

 

Újabb fejlemények derültek ki a vasárnap esti Wisconsin állambeli Wukeshában történt tömeges gázolás ügyében – számolt be róla a BBC.

A 39 éves Darrell Brooks, akit a rendőrség a tragédia első számú gyanúsítottjának tart, a gázolás előtt egy késes támadás helyszínéről menekült el autójával, mert megtudta, hogy a rendőrök a helyszínre tartanak. A gázoló késelésben játszott szerepe egyelőre nem tisztázott, de mikor megtudta, hogy a hatóságok a bűntény helysznére tartanak autóba ült és elhajtott. Innen vezetett az útja a gázolás helyszínére, ahol később a sokkoló tragédiát okozta.

Darrell Brooksnak volt oka tartania a hatóságoktól, ugyanis a férfi többszörösen bűntetett előéletű és csupán két nappal az incidens előtt engedték ki a börtönből óvadék ellenében, a fegyházba pedig szintén szándékos gázolás miatt került, november elején ugyanis egy ismeretlen nőt sodort el autójával. Mint kiderült, Brooks legalább öt büntetőjogi váddal néz szembe – többek között családon belüli erőszak és testi sértés miatt.

A wisconsini főváros, Milwaukee gyerekkórházán 18 pácienst ápolnak a vasárnapi események miatt, Waukesha belvárosát pedig továbbra is elzárták a nyilvánosság elől.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy piros terepjáró hajtott egy karácsonyi felvonulás résztvevői közé vasárnap az Egyesült Államokban, a Wisconsin állambeli Waukesha városában, öt ember meghalt és több mint negyvenen megsérültek. A BBC szerint a Milwaukee-i Táncoló Nagyik (Dancing Grannies) tánccsapat tagjai mellett iskolás gyerekek is vannak az áldozatok között.

A CBS amerikai televízió helyi adója, a Channel 58 szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy a gázoláskor lövések is eldördültek, egy videón ugyanis azt lehet látni, hogy a rendőrök tüzet nyitottak az útakadályon áttörő piros színű utcai terepjáróra.

A címlapfotón a wisconsini Wukeshában vasárnap történt gázolás jelenete (Forrás: Twitter).

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még